Organisatie Glastonbury hint naar “big new event”

Glastonbury
Photo: Kris Williams

De organisatie van Glastonbury hint op Twitter naar een nieuw en groot evenement. Emily Eavis laat weten dat er plannen in de steigers staan voor 2018 of 2019.

De dochter van organisator Michael Eavis zegt dat op een andere plek dan Worthy Farm, de huidige locatie van Glasto, een nieuw evenement wordt georganiseerd. Ondanks de vele vragen die volgden benadrukt Eavis dat ze op dit moment gefocust zijn op Glastonbury 2016.

Eerder zei Michael Eavis dat Glastonbury in 2018 mogelijk gaat verhuizen naar een nieuwe locatie. Daarbij vertelde hij ook dat er dat jaar iets ‘speciaals’ op het programma staat dat niet per se in het thuisland hoeft plaats te vinden. Emily laat nog wel weten dat er in 2018 inderdaad iets kán gebeuren, maar noemt het te vroeg om dat nu al te bevestigen.

Glastonbury

Glastonbury 2016

Glastonbury 2016 vindt dit jaar plaats van 22 tot 26 juni, tegelijkertijd met Down The Rabbit Hole en week vóór Rock Werchter. Het festival biedt plaats aan 175.000 festivalgangers en honderden artiesten verspreid over meer dan 50 podia. Tickets zijn al ruimschoots uitverkocht.

Het is het grootste muziekfestival van Groot-Brittanië. Het is daarom niet vreemd dat de line-up van het festival zorgt voor vele speculaties en weddenschappen elk jaar. Dit jaar zijn Coldplay, Muse en Adele headliners van het festival. Ook acts als Foals, Disclosure en The Last Shadow Puppets geven acte de présence op het festival.

Glastonbury Logo

Glastonbury 2024

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Pilton, Verenigd Koninkrijk
Datum 28-30 juni 2024
Line-up
SZA
Coldplay
Dua Lipa
SZA, Coldplay, Dua Lipa +91 meer
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.