Festileaks is op zoek naar de beste line-up ooit. Het affiche waar je jaren na dato nog steeds je vingers bij aflikt. Is het niet vanwege de wederopstanding van je favoriete band, dan wel omdat je die vele nieuwe, fijne bandjes hebt ontdekt. Vandaag in de aanbieding: Rock Am Ring 2002.

Met hoeveel munten waardeer jij de line-up van Rock Am Ring 2002?
[yasr_visitor_votes size=”large”]

Rock Am Ring 2002

Rock Am Ring 2002

Een vleugje snoeiharde rock en een vleugje zomerse tunes. Lekker genieten op de vlakte van Rock Am Ring om vervolgens te headbangen in het voorvak bij de Main Stage. De editie van 2002 had de perfecte formule voor het ultieme festivalweekend. Ozzy Osbourne, Lenny Kravitz en Neil Young staan bovenaan het affiche, maar dat is nog lang niet alles…

Zon, muziek en gezelligheid

Aan de zonnige zijde van Rock Am Ring staan onder meer Santana, Counting Crows, Neil Young, Faithless, Lenny Kravitz, Jamiraquai, Simple Plan en Groove Armada. Stuk voor stuk grote namen met een sterke live-reputatie. Ondanks dat deze artiesten je in een chillmodus brengen, weten ze toch behoorlijk wat enthousiaste feestvierders op de been te krijgen. Het terrein van Rock Am Ring ontploft door tunes als ‘Insomnia’ van Faithless, ‘Fly Away’ van Lenny Kravitz en ‘Virtual Insanity’ van Jamiroquai.

Al die artiesten zitten ook nog eens in de bloei van hun leven. Lenny Kravitz heeft net voor 2002 een waar hitjes-repertoire opgebouwd. ‘American Woman’, ‘Are You Gonna Go My Way’ en ‘Fly Away’ zijn zijn parade-paardjes. Datzelfde geldt ook voor Faithless, die de eerste dance-klassiekers de wereld in hadden gebracht. Groove Armada had net mega-hit ‘My Friend’ op zak. Santana, tja, dat was altijd al een levende legende…

Carlos Santana
Carlos Santana treedt al meer dan vijftig jaar op. – Foto: Radiobread

Donder, regen en duisternis

Ozzy Osbourne
Ozzy Osbourne op z’n best – Foto: Focka

Aan de andere kant van de Rock Am Ring-planeet schijnt de maan. Onder meer System Of A Down, Ozzy Osbourne, Bad Religon en Tool brengen je duisternis. Die duisternis die oh zo welkom is op Rock Am Ring en perfect bij het festival past. Ozzy Osbourne brengt het publiek kippenvel van angst en blijdschap met onder andere Crazy Train en een cover van Black Sabbath’s Paranoid. System Of A Down zorgt voor zoveel moshpits dat het terrein bijna instort.

Puppy’s

Naast de nodige grote rakkers kent Rock Am Ring 2002 ook een paar puppy’s. De bijzonderste was Muse, een puppy die al in zijn tienerjaren zat. De band staat op Rock Am Ring met drie albums en slechts één hitnotering in de top 40 op zak. Matt Bellamy lijkt op Rock Am Ring op een stekelvarken. Toch laat de band zien dat het wel degelijk de potentie heeft om stadions uit te verkopen; het terrein van Rock Am Ring staat namelijk al vol. Slotnummer Bliss wordt dan ook in volle glorie Rock Am Ring op geblazen. Het eerste vuurwerk van één van ’s werelds meest spectaculaire live-acts.

Breng je stem uit!

Wij zijn op zoek naar de beste line-up aller tijden en daarbij hebben we jouw hulp nodig! Jij mag als deskundig jurylid je stem uitbrengen op ieder affiche dat in aanmerking komt voor de prestigieuze titel. Dat doe je door bovenaan het artikel het aantal munten aan te klikken dat de line-up volgens jou waard is.