Festileaks is op zoek naar de beste line-up ooit. Het affiche waar je jaren na dato nog steeds je vingers bij aflikt. Is het niet vanwege de wederopstanding van je favoriete band, dan wel omdat je die vele nieuwe, fijne bandjes hebt ontdekt. Vandaag in de aanbieding: Rock In Rio 2001.

Met hoeveel munten waardeer jij de line-up van Rock In Rio 2001?
[yasr_visitor_votes size=”large”]

Rock In Rio 2001

Rock In Rio 2001

Wrijf maar een keer goed in je ogen. Nee, dit is geen droom. Rock In Rio 2001 was een ware parel. De grootste acts in de rock- en de popscene reisden af naar het prachtige Rio de Janeiro voor een festival om nooit te vergeten. Op het programma staan headliners als R.E.M., Foo Fighters, Guns N’ Roses, Oasis en Red Hot Chili Peppers.

Een shitload aan headliners

De lijst met headliners van Rock In Rio is behoorlijk indrukwekkend. Maar daar blijft het niet bij. Naast de hoofdacts staan ook Neil Young, Iron Maiden, Beck, Queens Of The Stone Age en Dave Matthews Band op het affiche. Zelfs zonder de headliners van Rock In Rio 2001 zou het festival een ijzersterke line-up hebben.

Bizarre avonturen

Er vond behoorlijk wat gekkigheid plaats in Rio de Janeiro tijdens het festival. Zo speelde Queens Of The Stone Age-bassist Nick Oliveri de hele show in zijn blote kont. Direct na het optreden werd de muzikant op het matje geroepen bij de Braziliaanse politie. Het luchten van je geslachtsdelen is namelijk ook op Rock In Rio niet toegestaan.

Oliveri was lang niet de enige artiest met een zware dag. Op de dag dat Guns N’ Roses speelt, staat ook Caarlinhos Brown op het programma. De Braziliaanse zanger kon het publiek niet verblijden met zijn swingende samba-muziek. De arme man krijgt behoorlijk wat waterflesjes naar zich toe geworpen. Brown is desondanks wel een flinke doorzetter. Hij maakte gewoon zijn show af.

Vlammende rock’n’roll

Guns N’ Roses wisselt nog vaker van bandleden dan Paris Hilton van scharrel. De opstelling van Rock In Rio 2001 bestond naast Axl Rose uit bassist Tommy Stinson, drummer Bryan “Brain” Mantia en gitaristen Robin Finck en Buckethead. Die laatste speelde de hele show met een masker over zijn gezicht en, jawel, een KFC-bucket op zijn hoofd. De band zette voor zo’n 190.000 festivalgangers een legendarische show neer. ‘Paradise City’, ‘Welcome To The Jungle’ en ‘Sweet Child O’ Mine’ veranderden in de volksliederen van Rio de Janeiro! Volgens muziekblad Rolling Stone was dit de Guns N’ Roses-formatie waar iedereen op wachtte.

Breng je stem uit!

Wij zijn op zoek naar de beste line-up aller tijden en daarbij hebben we jouw hulp nodig! Jij mag als deskundig jurylid je stem uitbrengen op ieder affiche dat in aanmerking komt voor de prestigieuze titel. Dat doe je door bovenaan het artikel het aantal munten aan te klikken dat de line-up volgens jou waard is.