Springend de nacht in met ‘Two Steps, Twice’ van Foals

Foals

In de rubriek ‘Set Closer’ zoekt Festileaks samen met jou naar het allerbeste liedje om een festivalset mee af te sluiten. Deze week valt de eer aan een Britse band, die het afgelopen jaar doorgroeide naar formaat headliner. We hebben het over Foals, die aan het einde van elke festivalset het halve publiek weet om te toveren in een mosh-pit met ‘Two Steps, Twice’.

[mks_col][mks_two_thirds]Met hoeveel munten waardeer jij ‘Two Steps, Twice’ als set closer? Stem hier rechts. Het nummer met de meeste stemmen wint.[/mks_two_thirds]

[mks_one_third]

[yasr_visitor_votes size=”large”]

[/mks_one_third]

[/mks_col]

[mks_col]
[mks_two_thirds]

[mks_dropcap style=”letter” size=”52″ bg_color=”#ffffff” txt_color=”#ef4644″]F[/mks_dropcap]oals, koning van de climax. Met elk nummer weten de mannen uit Oxford exact hoe ze naar een hoogtepunt toe moeten werken. De energie in het publiek lijkt meer en meer te worden gedurende het optreden. Maar het ultieme hoogtepunt moet nog komen: de ultieme jam, de variatie in ritmes en zanger Yannis die het publiek inspringt. Het slotnummer is aan de gang: “Babada babada, babada baba…”.

‘Two Steps, Twice’ is afkomstig van het debuutalbum Antidotes (2008) en wordt nooit als single uitgebracht. Bij een optreden in Parijs in 2008, wordt het nummer voor het eerst als afsluiter gebruikt. Dan blijkt al meteen dat ‘Two Steps, Twice’ een hit is. Aan het einde van elk optreden begeeft iedereen met nog wat energie in het lijf, zich naar de moshpit. Zanger Yannis staat er om bekend, dat hij niet vies is van een beetje crowdsurfen, en dat doet hij het liefstaan het einde van een concert. Een half jaar geleden sprong hij tijdens een concert in De Melkweg nog van het balkon.

[/mks_two_thirds]

[mks_one_third]

Foals

Foals staat erom bekend om niet de simpelste teksten te schrijven. Publiek én medebandleden vragen zich vaak af waar Foals over zingt: keyboard-speler Edwin Congreave geeft in een interview toe dat hij vaak ook niet weet waar nummers over gaan. Zanger en tekstschrijver Yannis geeft aan dat het zijn bedoeling is mensen te laten gissen om zo de spanning van het beluisteren te behouden. ‘Two Steps, Twice’ laat veel ruimte voor interpretatie. Het lijkt simpelweg een dansbaar nummer wat aanmoedigt jezelf volledig te laten gaan. Toch…?

[/mks_one_third]

[/mks_col]

We zoeken de beste set closer aller tijden. Het nummer met de meeste stemmen wint. Zeg het maar: ‘Two Steps, Twice’, ultieme winnaar of overrated niemendalletje? Je kunt hierboven je stemmen uitdelen, aan de hand van festivalmuntjes!