3 juni 2010: Rock Am Ring vier dagen vanwege 25-jarig jubileum

Vandaag begint Rock Am Ring, maar precies 6 jaar geleden vierde Rock Am Ring ook op een geweldige manier feest. Het festival trakteerde bezoekers op niet drie, maar vier festivaldagen. En deed dat ook nog eens met een line-up om u tegen te zeggen. 

De ‘Rock’ in Rock Am Ring komt in 2010 bijzonder goed tot zijn recht, want de gitaren zijn niet weg te slaan op het 25-jarig jubileum van het festival. KISS opent het festival op de speciaal ingelaste donderdag. De volgende dagen passeren onder andere Rage Against the Machine, Muse, Rammstein, Editors, Kasabian, Them Crooked Vultures en Motörhead de revue. Maar ook namen als Jay Z en Cypress Hill staan in 2010 op het podium. Tevens is er aan de popfans gedacht, want naast de harde gitaren treden Ellie Goulding, Gossip, OneRepublic en Kate Nash op. Dat de line-up en extra dag ook bij het publiek in de smaak vielen, was duidelijk te zien aan de kaartverkoop: de ruim 86.000 tickets waren in no-time uitverkocht. large_d7306be035e1a3351ba69e7dbd09ea5d

Rock Am Ring is het grootste festival van Duitsland en één van de grootste ter wereld. Jaarlijks organiseert het festival samen met Rock Im Park twee gelijktijdige festivals. De line-up van beide festivals is in grote lijnen dan ook gelijk. Tot en met 2014 streek Rock Am Ring neer op de Nürburgring, maar afgelopen jaar heeft het festival een nieuw thuis gevonden in Mendig, op een oude vliegbasis. In 1985 sloot U2 de eerste Rock Am Ring af. In eerste instantie was het bedoelt als eenmalig evenement, maar door het grote succes is het toch jaarlijks teruggekeerd. In het verleden stonden grote namen als David Bowie, Bob Dylan, Fleedwood Mac en Sting op het festival.

https://vimeo.com/107762157