Op ontdekkingsreis met Festileaks. Dat is het idee van de ‘discover’ rubriek. Eens in de twee weken bespreken we een onbekend, opvallend of nieuw festival. Deze keer reizen we af naar Portugal voor het tweejaarlijkse Boom Festival – een bijzonder festival met een eigenzinnig karakter.

Het is weer een zonovergoten dag en je zoekt, samen met vele anderen, de nodige verkoeling op in het meer. Ook geef je je ogen de kost aan de vele aparte kunst die her en der te vinden is. Van de schilderijen in de tentoonstelling tot de grote kunstwerken op het veld en van body paint artists tot optredens van vuurartiesten. Nadat je genoten hebt van een heerlijke biologische maaltijd beweeg je je ’s avonds naar de zogenaamde Dance Temple, waar je tot in de vroege uurtjes feest met de meest bijzondere mensen om je heen. Hier gaat het 24/7 door!

Boom Festival bestaat sinds 1997 en wordt iedere twee jaar gehouden bij het Portugese Idanha-A-Nova-meer aan de oostkust van het land. Het is een traditie dat het festival samenvalt met de volle maan in de maand augustus. Het bezoekersaantal loopt op tot maximaal 40.000 mensen, die uit ongeveer 152 verschillende landen komen. Zij kunnen er een week lang genieten van een afwisselend programma met een overvloed aan kunst, muziek en lezingen. Er zijn vijf prachtig gedecoreerde podia, ieder gewijd aan een eigen muziekgenre. De decoraties zijn zeer kleurrijk en dragen bij aan de bijzondere sfeer van het festival. Boom heeft een uitgesproken visie waarbij duurzaamheid hoog in het vaandel staat, hier is dan ook een groot deel van het festival op aangepast. Van lezingen over het milieu tot duurzame toiletten; overal is aan gedacht.

De komende editie van Boom Festival vindt plaats van 11 tot en met 18 augustus. De tickets waren aanvankelijk uitverkocht, maar begin juni is er weer een beperkt aantal vrijgekomen. Deze worden verkocht door de Boom Ambassadors. Op het festival zijn verschillende muziekgenres te vinden, van wereldmuziek tot diverse soorten elektronische muziek. De volledige line-up wordt pas een paar weken voor het festival aangekondigd. Dit omdat het festival volgens de organisatie meer is dan een lijst namen, de ervaring staat centraal. 

Het festivalticket kost je maximaal €185,-, dit is inclusief camping. Voor de vliegreis ben je retour ongeveer €200,- kwijt als je over Lissabon gaat. Vanaf het vliegveld gaat de zogenaamde ‘Boom Bus’, een retourticket hiervoor kost €65,-. Op het festival zelf is eten en drinken te verkrijgen tegen prijzen die gemiddeld ietwat lager liggen dan wat wij van Nederlandse festivals gewend zijn. Meer informatie is te vinden in de Boom Guide en op de website van het festival.

Totale kosten (excl. eten en drinken): €450,-

Genoeg woorden, tijd voor beeld! Hieronder een korte video waarin de bijzondere sfeer van het festival tot zijn recht komt.

Wil je meer inspiratie opdoen voor jouw nieuwe festivaltrip? Bekijk dan ook de andere festivals uit de discover rubriek.

 

DELEN
Yara
Momenteel studente Communication & Media aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Verliefd op vinyl en sparende voor een busje om alle festivals mee af te gaan.