Rock Werchter Checklist: 10 tips voor een onvergetelijk festivalweekend

rock werchter publiek


Nog maar één weekje en dan is het weer tijd voor Rock Werchter! Vier dagen vol muziek, gezelligheid, goede feestjes, nieuwe vriendschappen en heen- en weer gecross tussen podia. Daarom is ook dit jaar weer optimale voorbereiding vereist.We hebben 10 tips voor je zodat je weer een prachtig weekend tegemoet gaat.

1. Check of je alles al in huis hebt

Rock Werchter Camping

Oké, het is nog geen tijd om je tas te pakken. Maar het kan geen kwaad alvast te kijken welke spullen je allemaal moet verzamelen zodat je het op tijd in huis kunt halen. Check daarvoor onze bekende Festival Paklijst. Zo weet je zeker dat jij alles bij je hebt. Houd er wel rekening mee dat het campingterrein drassig kan zijn en dat gasflesjes verboden zijn.

Festileaks paklijst Gif [blauw]

2. Stel met je festival squad een boodschappenlijst op

FESTIVAL

Een belangrijk gedeelte van de paklijst en daarom hier apart uitgelicht: de boodschapjes. Enthousiastelingen zijn woensdag al op de camping te vinden om de eerste biertjes open te trekken. Anderen vinden het op de camping soms gezelliger dan op het terrein, dus misstaat wat eten en drinken zeker niet. Denk aan bier, wijn, fris, broodjes, knakworsten, chips, nootjes, etc.

Betaalt één iemand de boodschappen voor de groep? Laat deze vrijgevige persoon dan niet in armoede en download de gratis Twyp app via de Play Store of App Store. Daarmee kun je je vrienden super simpel geld overmaken of ze vragen jou geld terug te betalen, gewoon door met ze te chatten. Je hebt geen IBAN nummers meer nodig omdat Twyp werkt op basis van de telefoonnummers uit je contactenlijst. Het is net zo makkelijk als een berichtje sturen. En bij welke bank je zit, maakt niet uit. Ook handig om na het festival de uitgaven weer recht te trekken en niet wekenlang te wachten tot je het geld terug hebt. Meer informatie over de app vind je hier.

3. Maak vast (samen) de lastige keuzes in het blokkenschema
Tame Impala
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Een luxeprobleem: zoveel goede namen, zo weinig tijd. Red Hot Chili Peppers of Tame Impala? Skunk Anansie of toch Florence + The Machine? Er zijn weer heel wat lastige clashes op Rock Werchter 2016. Om uiteengerukte vriendengroepen te voorkomen, raden we aan om vast voortijdig de lastige keuzes te maken. Luister ook de Rock Werchter Spotify playlist om een betere afweging te kunnen maken. Het blokkenschema kun je overzichtelijk invullen op Clashfinder of Box.

4. Check wat je kunt verwachten in onze Voorbeschouwingen

Foto: Don Crusio/Festileaks
Foto: Don Crusio/Festileaks

Nergens wordt zo naar uitgekeken als naar de headliners. Rock Werchter verzamelde ook dit jaar weer een aantal van de grootste artiesten ter wereld. En dat belooft wat. Benieuwd wat je kunt verwachten van de headliners? Lees dan onze Voorbeschouwingen! 

5. Regel je busreis of print je treinticket

major lazer rock werchter

Wist je al dat er dit jaar voor het eerst busreizen naar Rock Werchter worden georganiseerd vanuit Nederland? De bussen vertrekken op woensdag 29 juni en donderdag 30 juni vanaf Amsterdam, Arnhem, Breda, Eindhoven, Utrecht en Zwolle. Ga je met een groep groter dan 20 personen? Dan kunnen jullie ook opgehaald worden in jullie eigen stad. Op maandag 4 juli vertrekken de bussen vanaf Rock Werchter weer terug naar Nederland. Het reisje kost je €25,- retour. Als je nog geen ticket hebt gescoord voor Rock Werchter 2016, kun je zelfs een package deal (festivalticket, campingticket The Hive én busreis) voor €288,- aanschaffen. Boeken doe je bij Festival.Travel.

Liever met de trein? In België reis je al sinds jaar en dag gratis via de NMBS. Vergeet niet voortijdig je treinticket voor heen- én terugweg aan te schaffen, ook voor het eventuele Nederlandse deel van het traject. Bestel hier je gratis vervoersbewijs voor in België.

6. Download de Rock Werchter app!

Rock Werchter app 2016

Zorg dat je alle informatie altijd bij je hebt met de Rock Werchter app. Hij is er voor de Android en iOS. Zie hoe laat welke artiest speelt, lees meer info en stel je eigen schema samen. Ook is uiteraard alle praktische informatie te vinden in de app en ben je meteen op de hoogte wanneer er een wijziging is. Handig om bij je te hebben!

7. Bedenk vast op welke camping je gaat staan

RW16_surroundings_small

Rond het festivalterrein liggen verschillende campings. Bedenk vast goed op welke je wilt overnachten, dan kom je ter plekke niet voor verrassingen te staan. Ga je voor het beste feestje? Kies dan voor The Hive. Iets minder massaal? Ga voor een B-camping. Ben je kamp Jan Smeets en is de nacht wat jou betreft om te slapen? De C-campings liggen voor je klaar. Check ook de plattegrond hierboven. Houd er rekening mee dat sommige campings dit jaar niet openen vanwege wateroverlast.

8. Haal vooraf je festivalmunten en bespaar 25 cent per bon

Rock Werchter 2015 Publiek

Wees geen dief van je eigen portemonnee en koop op voorhand een aantal festivalmunten. Scheelt je niet alleen wachten op het terrein, maar het is ook nog eens een stúk goedkoper. Een snelle rekensom leert ons dat je per tien bonnen één extra biertje (oké, of colaatje) hebt verdiend. Zorg ook dat je tijdens het festival niet teveel contanten hebt. Wie met cashgeld de bonnen koopt, moet 50 cent meer (!) betalen dan in de voorverkoop – of 25 cent meer dan mensen die pinnen. Komen we weer bij die rekensom: zijn het opeens twee biertjes extra. Lekker! Munten in voorverkoop kopen kan tot en met zondag 26 juni.

9. Houd het weerbericht in de gaten

rock werchter

Sta je dan. Met al je toffe zomerkleding, komt het met bakken uit de lucht. Ondanks we dagelijks een schietgebedje aan de weergoden doen, kunnen we niet helemaal uitsluiten dat het weer tegenvalt. Check daarom ook voor je weggaat nog even het weerbericht. Echt slimme mensen nemen trouwens helemaal geen risico: die nemen gewoon een setje voor slecht én goed weer mee, is ook nog eens hartstikke fashionable.

10. Voorpret met festivalconcerten!

Wat hebben we er zin innn! Trakteer jezelf op een heerlijke portie voorpret en stem bijvoorbeeld op de Set Closers van Red Hot Chili Peppers, Paul McCartney of Bear’s Den. Of leun heerlijk achterover en bekijk eerdere festivalconcerten van Tame Impala, Rammstein, Red Hot Chili Peppers, Jake Bugg, PJ Harvey, Bring Me The Horizon of Skunk Anansie. Genieten gegarandeerd!

 

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2024

Locatie
België
Werchter, België
Datum 4-7 juli 2024
Line-up
Lenny Kravitz
Måneskin
Dua Lipa
Tickets Kopen