Glastonbury komt met tent enkel voor vrouwen

Opvallende nieuwigheid op Glastonbury dit jaar: een ‘clubhuis’ waar enkel vrouwen worden toegelaten. Naast live muziek worden er ook workshops aangeboden.

De nieuwe tent krijgt de naam ‘The Sisterhood’ en is toegankelijk ‘voor iedereen die zich als vrouw identificeert’. De organisatie: ‘Een plaats enkel voor vrouwen is noodzakelijk in een wereld gedomineerd door en ontworpen voor mannen.’

Tijdens het festival zal er vrouwelijk artistiek talent van binnen en buiten het Verenigd Koninkrijk te bewonderen zijn. Er komen ook workshops, met onderwerpen die variëren van diversiteit en inclusie tot elektrisch gereedschap.

Mannen die hopen op een tegenhanger met bier en voetbal komen trouwens van een koude kermis thuis: het EK voetbal zal niet worden uitgezonden op het festival.

Glastonbury 2016

Glastonbury 2016 vindt plaats van 22 tot 26 juni. Muse, Adele en Coldplay zijn de headliners. Enkele dagen geleden maakte het festival de affiche compleet. Wie er nog bij wil zijn, vangt bot:tickets waren op een half uur uitverkocht.

Glastonbury Logo

Glastonbury 2024

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Pilton, Verenigd Koninkrijk
Datum 28-30 juni 2024
Line-up
SZA
Coldplay
Dua Lipa
SZA, Coldplay, Dua Lipa +91 meer
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.