Een liefdevol afscheid van Bear’s Den met ‘Agape’

In de rubriek ‘Set Closer’ zoekt Festileaks samen met jou naar het allerbeste liedje om een festivalset mee af te sluiten. Deze week is de afsluiter van een band die afgelopen weekend nog op Pinkpop stond, namelijk Bear’s Den. De heren uit Londen sluiten hun set steevast af met ‘Agape’.

[mks_col][mks_two_thirds]Met hoeveel munten waardeer jij ‘Agape’ als set closer? Stem hier rechts. Het nummer met de meeste stemmen wint.[/mks_two_thirds]

[mks_one_third]

[yasr_visitor_votes size=”large”]

[/mks_one_third]

[/mks_col]

[mks_col]
[mks_two_thirds]

[mks_dropcap style=”letter” size=”52″ bg_color=”#ffffff” txt_color=”#ef4644″]J[/mks_dropcap]e ligt al bijna een uur weg te dromen in het gras bij de fijne gitaar- en banjoklanken van Bear’s Den. De festivaldrukte om je heen lijkt vergeten en dan hoor je een bekend riff. De beat vervangt tijdelijk je hartslag en de stem van leadzanger Andrew Davie maakt het festivalgevoel compleet. Dit wordt nog een paar minuten genieten geblazen!

‘Agape’ komt uit het eerste studio-album Islands (2014). Bear’s Den werd in 2012 opgericht door Andrew Davie, Kevin Jones en Joey Haynes (die begin dit jaar de band alweer verliet). Hun allereerste tour was zeer bijzonder: voor de opname van de documentaire Austin To Boston reisde de band samen met Ben Howard, Nathaniel Rateliff en The Staves in Volkswagen busjes door heel Amerika. Dat heeft ze zeker geen windeieren gelegd, want o.a. Reading+Leeds, Glastonbury, Lollapalooza, Pukkelpop en Lowlands werden aangedaan in de geheel uitverkochte tour van 2015.
[/mks_two_thirds]
[mks_one_third]

Bear’s Den schrijft graag teksten die voor zowel de bandleden als de luisteraars interessant en mysterieus zijn. De belangrijkste inspiratiebronnen zijn daarbij religie en mythologie, ook voor ‘Agape’. De titel komt uit het Oud-Grieks: ἀγάπη  (‘agapé’). In het Nederlands wordt dit vaak vertaald met ‘liefde’ of ‘genegenheid’. In bijbelse context ligt dit iets genuanceerder: “liefde van God voor de mens en mens voor Godde hoogste vorm van liefde. (…) Het is de onzelfzuchtige liefde. De opofferende en dienende liefde. Deze liefde komt van God, de Vader”.
[/mks_one_third]

[/mks_col]

We zoeken de beste set closer aller tijden. Het nummer met de meeste stemmen wint. Zegt u het maar: ‘Agape’, ultieme winnaar of overrated niemendalletje? Je kunt hierboven je stemmen uitdelen, aan de hand van festivalmuntjes!