Goed nieuws voor de Rode Duivels die naar Rock Werchter gaan. Als België doorgaat naar de kwartfinales van het EK, wordt de wedstrijd op 1 juli op grote schermen op Rock Werchter uitgezonden. 

De kwartfinales worden sowieso uitgezonden in het entertainmentgedeelte van the Hive. Mocht het Belgische team deze ronde halen, is de wedstrijd integraal te zien op het Werchter terrein. “De precieze locatie kunnen we nog niet vertellen, maar indien dat het geval is, komen er wel grote schermen in het park. Vergelijkbaar met de match tegen Argentinië tijdens het jongste WK. Al willen we wel benadrukken dat de muzikale programmatie ongewijzigd blijft.” Aldus de organisatie.

In 2014 werden de wensen van voetbalfans ook verhoord. Toen werd zowel de wedstrijd van België als van Nederland op een groot scherm vertoond. De wedstrijd van België clashte met het optreden van Triggerfinger, die voor een programmawijziging zouden hebben gepleit. Vorig jaar werd de seizoensfinale van de populaire Belgische serie Thuis uitgezonden op een groot scherm, nadat fans hierom gevraagd hadden middels een facebook-pagina.

Rock Werchter 2016

Rock Werchter vindt dit jaar plaats van 30 juni tot en met 3 juli op het festivalpark van Werchter. Dit jaar zullen o.a. Paul McCartneyRed Hot Chili Peppers en Florence + The Machine het hoofdpodium betreden. Kaarten zijn nog steeds verkrijgbaar. Voor een dagticket betaal je €100,-, voor het hele weekend (exclusief camping) moet je €236,- neerleggen. Campingtickets zijn verkrijgbaar vanaf €20,-. Ben je nog op zoek naar goedkoop busvervoer naar Werchter? De website van Festival.Travel biedt uitkomst! Wil je alvast in de stemming komen? Check dan hieronder onze Rock Werchter 2016-afspeellijst op Spotify! Discussieer ook mee over alle ins-en-outs rondom Rock Werchter 2016 op ons forum.