3 juli 1998: Laatste keer Torhout-Werchter

Nick Cave & The Bad Seeds

Rock Werchter is vandaag de dag het grootste festival van België, maar in haar begindagen had Rock Werchter nog een zusje: Rock Torhout. Vandaag precies 18 jaar geleden vond Rock Torhout voor de laatste keer plaats.

Rock Torhout wordt vanaf 1977 samen met Rock Werchter gehouden. De artiesten staan de ene dag in Torhout en de volgende dag in Werchter. Dit doet de organisatie om kosten te drukken, maar ook omdat het vaak interessanter is voor bands om voor twee optredens naar België te komen. Het festival begint onder de naam Woodland en kent door de jaren heen veel verschillende locaties. De laatste locatie was het Wijnendaals Plateau. Torhout-Werchter (TW) groeit zo uit van een festival met 7000 bezoekers naar 70.000 bezoekers per locatie. In 1998 wordt de editie in Torhout voor de laatste keer gehouden. Werchter zou vanaf 1999 de enige locatie voor het festival zijn en dus ook de naam Rock Werchter krijgen.

rock-torhout-rock-werchter-1998

Juist de editie van 1998 werd een interessante Torhout-Werchter. TW kent een bijzondere sterke line-up met onder andere Pulp, Underworld, Nick Cave & The Bad Seeds, Björk, Beastie Boys en The Verve. Maar 1998 is ook het jaar waarin een nieuwe tijdperk aanbreekt. Vanaf dat jaar is het voor de eerste keer mogelijk online tickets te bestellen. De rijen voor de voorverkoopadressen waren uiteraard nog niet verdwenen, aangezien de computer nog niet in elk huishouden te vinden was.

Vandaag de dag is het dubbelfestival zeker niet verdwenen. Hurricane & Southside en Reading & Leeds zijn twee bekende voorbeelden van festivals die tegelijkertijd plaatsvinden en nagenoeg dezelfde line-up kennen.

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2024

Locatie
België
Werchter, België
Datum 4-7 juli 2024
Line-up
Lenny Kravitz
Måneskin
Dua Lipa
Tickets Kopen