Op ontdekkingsreis met Festileaks. Eens in de twee weken bespreken we een onbekend, opvallend of nieuw festival. Deze week gaan we naar onze buren in Duitsland voor de tweede editie van A Sumer’s Tale, wat naar eigen zeggen ‘meer dan een normaal open air festival’ is.

Wat een relaxt festival. Het is pas de tweede editie, maar je merkt dat ze hier dingen anders wil aanpakken dan op andere festivals. De organisatie gaat voor kwaliteit, heeft goede voorzieningen en heeft een goede balans tussen verschillende aspecten. Zo valt de mooie omgeving je op. Veel groen en veel bomen, maar er is ook zand te vinden bij het hoofdpodium. Het is ruim en intiem tegelijk. Na de (lach)yoga doe je mee met beachvolleybal. Na deze inspanning ga je heerlijk zitten voor je (jawel) driegangenmenu. Wellicht dat je zo nog een filmpje pakt of de designmarkt over struint. Er is aan alles gedacht, maar gelukkig is muziek hier geen ondergeschoven kindje geworden. Zag je gisteren nog Samm Henshaw en Garbage. Mag je vandaag weer genieten van Glen Hansard en Sigur Rós. Heerlijk!

Lumühlen ligt zo’n 50 km ten zuiden Hamburg. Hier in de buurt ligt de Lühe rivier waar je, ook tijdens het festival, kunt kanoën. Dit vierdaagse festival is pas voor de tweede keer en richt zich op kwaliteit, maar denkt tegelijkertijd ook aan het milieu. Zo is veel eten van lokale producten gemaakt. Vegetariërs en veganisten kunnen hier bovendien hun hart ophalen en hebben een breed keuzeaanbod. Maar vleeseters kunnen ook een lekker burgertje halen bij het barbeque gedeelte.

Tussen 10 – 13 augustus kun je in Lumühlen vooral muziek, natuur en kunst verwachten. Op de negen podia vind je onder andere optredens van Sigur Rós, Noel Gallagher’s High Flying Birds, Parov Stelar, Garbage, Amy Mcdonald, Glen Hansard en St. Paul & the Broken Bones.

Kun je niet wachten op A Summer’s Tale? Boeken dan maar! Een ticket voor vier dagen inclusief camping kost je €179,-. Op vertoon van dit ticket kun je met metronom treinen naar Lueneburg reizen vanwaar de gratis shuttlebussen naar het terrein vertrekken. De benoemde gratis treinreis vertrekt o.a. vanaf Bremen. Met NS International kun je vanaf €58,- van Utrecht naar Bremen en weer terug. Vliegen is natuurlijk ook nog een optie (vanaf €150,-) of je gaat met de auto waarvoor je circa €152,- per auto kwijt bent. Hotels zijn redelijk prijzig en niet altijd even dichtbij het festival.

Totale geschatte kosten (exl. eten en drinken): €237

Genoeg woorden, tijd voor beeld!

Wil je meer inspiratie opdoen voor jouw nieuwe festivaltrip? Bekijk dan ook de andere festivals uit de discover rubriek.