Advertisement

De 9 lastigste clashes van Pukkelpop 2016

Pukkelpop heeft zojuist zijn blokkenschema bekendgemaakt, en waar een schema is, zijn clashes. Wij zetten de lastigste clashes voor je op een rij, zodat je op tijd naar de waarzegster kunt.

Donderdag

Eagles of Death Metal vs. Catfish & the Bottleman

Eagles of Death Metal (Main Stage, 19:15 – 20:10)

Catfish & the Bottleman (Club, 19:15 – 20:05)

De Amerikaanse garagerockband Eagles of Death Metal heeft in 2015 flink naamsbekendheid verworven, maar hun populariteit is lang niet enkel te wijten aan de aanslagen in Parijs. Josh Homme en Jesse Hughes zijn namelijk gewoonweg retegoed. Waar EODM al bijna 20 jaar op het podium staat, bracht Catfish & the Bottleman pas 2 jaar terug hun eerste album uit. Is de keuze dan makkelijk? Nee, want onlangs verkochten  de Britse indierockers nog 40.000 concertkaarten in 10 minuten. Wel degelijk het overwegen waard dus.

The Last Shadow Puppets vs. Matt Corby

The Last Shadow Puppets (Main Stage, 20:55 – 21:55) 

Matt Corby (Club, 20:55 – 21:40) 

Wat hebben die Alex Turner en Miles Kane ons toch achterlijk lang laten wachten op een nieuwe plaat. Moeten we ze dan nu straffen door niet op te komen dagen? Helaas, zo makkelijk gaat dat niet, want de heren hebben zich dit festival seizoen al meerdere malen bewezen een uniek en dynamisch duo te vormen op het podium, met een prachtshow als resultaat. En Matt Corby dan? Die staat alleen op het podium, en dat klopt ook. Matt Corby heeft namelijk alleen zichzelf nodig om de gevoelige snaar te raken en het hele publiek kippenvel te bezorgen. Val je op mannen? Na het zien van één van deze acts in ieder geval wel.

DJ Snake vs. Bloc Party

DJ Snake (Dance Hall, 00:00-1:00)

Bloc Party (Marquee, 00:00-1:00)

Deze clash hoeft niet moeilijk te zijn, aangezien het hier om tegenpolen gaat. DJ Snake kennen we van recente hits als Lean On en Turn Down for What, nummers die nog wel eens lang zouden kunnen blijven hangen in de playlist van menig kroeg en club. Bloc Party kennen we, ondanks hun recentelijk verschenen nieuwe plaat, vooral van de hits van hun album uit 2005. Maar dan wel hits die je 10 jaar later nog steeds in de kroeg hoort, en dat zegt genoeg. Zin om te springen? Bloc Party. Zin om te zakken? DJ Snake.

Bloc Party Live Kele 2007

Vrijdag

Jack Garratt en Jess Glynne

Jack Garratt (Marquee, 18:25 – 19:15)

Jess Glynne (Dance Hall, 18:20 – 19:20)

De BBC Sound of… Award, die eerder naar Adele, Ellie Goulding, Jessie J en Sam Smith ging, ging dit jaar naar Jack Garratt. Waarom? Een hele toffe, unieke sound en dat allemaal door één man op het podium. Jack Garratt heeft geen technici of andere musici nodig, enkel een publiek. In tegenstelling tot Jack is collega singer-songwriter Jess Glynne niet vies van een samenwerking. Zij brak door met Rather Be, een samenwerking me Clean Bandit. Vlak daarna verscheen haar tweede single My Love, samen met Route 94. Dat ze het alleen ook prima kon bewees ze vervolgens met een solo album, ramvol met opzwepende nummers (en een enkele samenwerking).

M83 vs. Tchami vs. DJ Fresh

M83 (Marquee, 00:00-1:00)

Tchami (Dance Hall, 00:00-1:00)

DJ Fresh (Boiler Room, 00:00-1:00)

M83 pompt elektronische indierock, Tchami pompt deephouse en DJ Fresh pompt dubstep en drum and bass. Genre-gewijs is dit dus een duidelijk verhaal, mits het niet het allerlaatste optreden van DJ Fresh in België zou zijn geweest. Na een waslijst aan hits houdt de DJ met sneeuwwit haar het voor gezien, dus wat dat betreft is Pukkelpop een mooie aangelegenheid om afscheid te nemen. Maar toch: M83 is en blijft één groot feest op het podium, en Tchami kan gewoon vreselijk lekker zijn. Laat het aan je smaak over.

Pukkelpop

Zaterdag

AlunaGeorge vs. The Temper Trap

AlunaGeorge (Dance Hall, 15:10 – 15:50)

The Temper Trap (Marquee, 15:25 – 16:10)

Het Engelse duo AlunaGeorge, logischerwijs bestaande uit Aluna en George, sleepte de afgelopen jaren veel prijzen binnen. Ze zijn te horen op Disclosure’s White Noise en DJ Snake’s You Know You Like It maar hebben ook een hoop mooi eigen werk, wat het beste omschreven wordt als jonge woord ’triphop’. Tegelijkertijd staat Australische rockband The Temper Trap even verderop op de planken. Zij brengen zoete nummers ten gehore, waaronder een hoop bekende klassiekers, waarbij je even heerlijk weg kunt dromen. Beide acts bieden iets moois voor je laatste festival dag.

Dua Lipa vs. Biffy Clyro

Biffy Clyro (Main Stage, 17:50 – 18:45)

Dua Lipa (Dance Hall, 17:55 – 18:45)

Het duurde even voordat Biffy Clyro de waardering kreeg die ze verdienden. Ze zijn actief sinds 1995, maar we zien ze pas na 2008 als het voorprogramma van acts Muse, the Rolling Stones en de Foo Fighters. Zeven albums en talloze eigen shows later heeft Biffy Clyro een flinke aanhang verkregen. Terecht, want dankzij die jarenlange ervaring hebben de heren het betere gitaarwerk onder de knie. In het jaar dat Biffy Clyro werd opgericht, werd hun tegenspeelster Dua Lipa geboren. De Engelse singer-songwriter begon op haar 14e met het posten van covers van haar lievelingsartiesten op YouTube. In 2015 begon zij bij Warner Bros aan haar debuut album, en in januari van 2016 ging haar eerste tour ooit van start. Hoewel haar naam voor nu misschien nog geen belletje bij je doet rinkelen, doen haar nummers dat al wel. Bevallen Hotter than Hell en Be the One? Ga dan zeker heen. Over 20 jaar kun je zeggen dat je bij één van de eerste optredens van Dua Lipa aanwezig was.

Damian Marley vs. Soulwax

Damian Marley (Marquee, 22:45 – 23:45)

Soulwax (Dance Hall, 22:50 – 23:50)

Als je de zoon van Bob Marley bent, wordt er natuurlijk veel van je verwacht. Damian Marley zorgde ervoor dat ook zijn stem wereldwijd gehoord werd. Het nummer Welcome to Jamrock is nog altijd terug te vinden in elke reggae-playlist en werd tevens meerdere malen gesampled. Naast zijn eigen werk, waarvoor hij zich duidelijk heeft laten inspireren door zijn stamboom, brengt hij ook een aantal covers van zijn vader ten gehore. Ook de Belgische broers van Soulwax hebben het niet van een vreemde: hun vader was radio DJ waardoor zij al op jonge leeftijd in aanraking kwamen met de wondere wereld van muziek. Ga je voor de electrohouse en rock van de Gentenaren, of rood-geel-groen bloed?

Oscar & The Wolf vs. Pendulum

Oscar & The Wolf (Main Stage, 23:45 – 1:00)

Pendulum DJ Set (Boiler Room, 23:30 – 1:00)

In 2012 stonden Max Colombie en zijn band voor het eerst op Pukkelpop, als eerste van de dag, vroeg in de ochtend, in de Club. Dit jaar sluit Oscar & the Wolf the Main Stage af. Toen in 2014 het album Entity uitkwam ging het dan ook hard voor de band. Met een hoop MIA’s op zak voor beste doorbraak, beste album en alternative hebben zij de afsluitende spot meer dan verdient. Even verderop staat Australische drum and bass-formatie Pendulum. Wie tijdens de laatste loodjes van Pukkelpop in slaap dreigt te vallen, kan zich het beste naar de Boiler Room begeven. Na een flinke lading breakbeat worden die laatste uurtjes een eitje.

Pukkelpop 2016

Pukkelpop 2016  vindt plaats van 17 t/m 20 augustus. De blikvangers dit jaar zijn onder andere Rihanna, Noel Gallagher’s High Flying Birds, The Chemical Brothers en LCD Soundsystem. Het vier dagen durende evenement (incl. pre-party) is in zijn ruim 30 jaar uitgegroeid tot één van de grootste alternatieve open-air festivals van Europa. Momenteel telt het festival negen podia. Dagkaarten voor vrijdag en zaterdag zijn nog beschikbaar, net als combitickets. Je betaalt respectievelijk €99,- en €199,-.

Wil je je alvast voorbereiden op vier te gekke dagen? Dat kan met onze Pukkelpop 2016 Spotify-playlist!

Pukkelpop Logo

Pukkelpop 2024

Locatie
België
Hasselt, België
Datum 15-18 augustus 2024
Tickets Kopen