Op ontdekkingsreis met Festileaks. Eens in de twee weken bespreken we een onbekend, opvallend of nieuw festival. Deze week reizen we af naar Outlook Festival in Kroatië, ook wel ‘Europe’s largest bass culture and dubstep festival’ genoemd.

Wanneer je wakker wordt, schijnt het zonnetje meteen. Je besluit om naar het strandje te gaan waar je nog even een duik neemt in de zee. Je bestelt een drankje en voordat je het weet sta je weer tussen de mensenmassa te dansen bij een dj. In de avond loop je via de kerker, grachten en haven naar de verschillende podia. Wat heeft dit festival toch een bijzondere locatie! Heel bizar dat er in dit fort zo’n 2.000 jaar geleden ander (toneel)vermaak werd geboden en dat je er nu met een paar duizend mensen helemaal uit je dak gaat.

Outlook Festival wordt door dezelfde mensen georganiseerd als Dimensions Festival, maar is groter en meer gericht op het bass-genre. Beide festivals vinden plaats op Fort Punta Christo, een magische locatie vlakbij Pula, Kroatië. In de omgeving zijn er veel overblijfselen te vinden uit de Romeinse tijd. De opening van het festival vindt bijvoorbeeld plaats in Pula Arena, een Romeins amfitheater. Het vliegveld van Pula ligt op 20 minuten rijden afstand van het festival.

Het festival duurt vijf dagen en vindt vooral in de nacht en ochtend plaats, maar overdag kun je genieten van een boot party. Er zijn acht podia en de camping ligt op een kwartiertje loopafstand. Tijdens de negende editie kun je weer veel dansbare muziek verwachten: dubstep, drum & bass, funk, hiphop, house, reggae en wereldmuziek staan allemaal op het programma. Damian Marley, Stormzy, Noisia, Joey Bada$$, Andy C, Mala en Slum Village staan tussen 31 augustus en 4 september klaar om er met jou een feestje van te maken.

Ben je na het lezen van deze informatie om? Is het Outlook Festival je op het lijf geschreven? Wacht dan niet langer en boek je tickets bij Festival.Travel. Je boekt hier je festivalticket voor €190,- en je campingticket voor €74,50. Liever niet kamperen? Wanneer je met minimaal vier personen bent, kun je ook voor €99,- p.p. een hostel boeken. Ook helpt Festival.Travel je bij de reis naar Kroatië: met de bus betaal je slechts €149,- voor een retourtje en kun je kiezen uit vijf opstapplaatsen in Nederland. Meer behoefte aan luxe? Vliegen is ook een optie: daar leg je ongeveer €275,- voor neer.

Totale geschatte kosten (excl. eten en drinken): €413,50

Genoeg woorden, tijd voor beeld!

Wil je meer inspiratie opdoen voor jouw nieuwe festivaltrip? Bekijk dan ook de andere festivals uit de discover rubriek.

DELEN
Marloes
Blonde import-Amsterdammer met een zwak voor België. Wil geen optreden missen van Arctic Monkeys, Oscar and the Wolf en Tame Impala. Sinds vorig jaar standaard te vinden op Down The Rabbit Hole.