Dit waren volgens jullie de beste optredens van Lowlands 2016

De schoenen zijn weer droog, alcohol is uit het systeem en Michael is nog steeds niet gevonden. Kortom, Lowlands zit er weer op. We vroegen op Facebook naar jullie hoogtepunten van het weekend. Deze top 10 rolde eruit!

10. Rag’n’Bone Man

Rag'N'Bone Man

Vanaf de eerste seconde dat Rory Graham, oftewel Rag’n’Bone Man, het podium van de Lima betreedt gaat het gehele publiek op in zijn set. Niet alleen de uitstraling van van Rag’n’Bone Man, maar vooral zijn fantastische stem zorgt ervoor dat het publiek al snel van hem houdt. Met ‘Human’ heeft de Brit al een succesvolle single, maar live lijkt er nog veel meer in het vat te zitten. Een naam waar we nog veel van horen!

9. Biffy Clyro

Biffy Clyro
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Doordat Biffy Clyro deels overlapte met Muse stond de Bravo helaas niet helemaal vol. Voor het Schotse trio is dat gelukkig geen reden om gas terug te nemen. Met nieuwe nummers als ‘Wolves of Winter’ en oude hits ‘Biblical’ en ‘The Captain’ vlamt de band door de set heen. Een gelukje voor alle Lowlanders die de set moesten missen: de Schotten komen in november naar TivoliVredenburg én 013.

8. Die Antwoord

die antwoord
die antwoord

Eén van de eerste hoogtepunten van Lowlands 2016. Een overvolle tent en een ‘freeky’ show van Die Antwoord zijn de ingrediënten, het resultaat is een uitzinnig publiek dat je alleen ziet bij shows van, jawel, Die Antwoord. Meer dan een goed voorproefje voor het nieuwe album van Die Antwoord dat in september uitkomt.

7. Oscar and the Wolf

Oscar and
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Zullen we dansen? Als Max Colombie dat vraagt, is er geen alfamannetje in het publiek die nee durft te zeggen. Oscar and the Wolf danst, zwiert en speelt met de emoties van het publiek. Dat gevoel wordt versterkt door geweldige visuals. Inclusief vuur en vlammen – een mooie metafoor voor het gevoel dat Oscar and the Wolf nalaat wanneer zij het podium verlaten.

6. M83

M83 Live 2012

Oscar and the Wolf is niet de enige act waar gedanst wordt. Op de zaterdagavond wordt er massaal feest gevierd bij M83. Met invloeden uit de seventies, eighties én nineties zorgt de Heineken-headliner dat de tent geen moment stil staat. M83 opent met het inmiddels klassieke ‘Reunion’ en stoomt meteen door naar ‘Do It, Try It’. Wanneer de band aankomt bij ‘Midnight City’ kan de avond echt niet meer stuk en gaat de tent van voor tot achter helemaal los. M83 zorgde voor het perfecte begin van een nacht waarin nog veel gedanst zou worden.

5. Noel Gallagher’s High Flying Birds

Noel Gallagher top 5

Een set voor de helft gevuld met Oasis nummers kan het niet slecht doen op een festival. Meebrullen op ‘Wonderwall’, ‘Champagne Supernova’ en ‘Don’t Look Back in Anger’ brengt een goddelijk gevoel van cohesie in een tent. Daarnaast is het solowerk van Noel Gallagher en zijn High Flying Birds echt niet veel minder. Het resulteerde in een indrukwekkende set en een Noel Gallagher die er zin in had. “Are you Disclosure?”

4. De Staat

De Staat Torre Florim
Foto: Kamiel Scholten / Zwarte Cross

De Staat is zoveel meer dan alleen maar live muziek spelen en applaus ontvangen. Ze bespelen het publiek, roepen vragen op en geven statements. Hoe gaat een band om met de kritiek dat ze ‘Staats’subsidie krijgen? Nou, heel simpel. Je kotst geld met je eigen hoofd erop uit. Twee dikke middelvingers naar de kritiek, want daarnaast brengen ze ook een hele spannende show naar Lowlands.

3. The Last Shadow Puppets

The Last Shadow Puppets
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Alex Turner en Miles Kane zijn terug! Na jaren is er eindelijk weer een nieuw album en tour door heel Europa. Naast twee albums met verschrikkelijk goede liedjes, bieden ’the very last of the shadow of the puppets’ ook entertainment. Het plezier – en de ‘bromance’ – spat van het podium. Het publiek hangt de gehele show aan de lippen van het Britse duo en was bij een van de beste shows van Lowlands 2016.

2. Foals

Foals
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Als er een band was die het publiek op Lowlands volledig in zijn greep had, was het Foals wel. De zondag-headliner van de Bravo vlamde van nummer naar nummer. Tijd om te applaudisseren was er bijna niet. De ene na de andere klassieke Foals song werd over het uitzinnige publiek uitgestort. ‘Inhaler’, ‘My Number’, ‘Mountain At My Gates’, alles kwam voorbij. Foals kwam, zag en overwon!

1. Muse

Muse - Lowlands 2016

Hoe kan het ook anders! Met weer een verbluffende strakke show zette Muse niet alleen de tent maar ook alles ver daarbuiten op de kop. De ene na de andere hit vloog om de oren en Matt Bellamy en consorten hadden maar drie noten nodig om een kolkende mensenmassa te creëren. Eén van de grootste headliners ooit voor Lowlands, en die naam doen ze eer aan. Pure Madness!

Lowlands Logo

Lowlands 2016

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 19-21 augustus 2016
Tickets Niet meer beschikbaar.