18 augustus 2011: een groot drama op Pukkelpop

Pukkelpop vlaggen

Vandaag begint Pukkelpop en volgen er ongetwijfeld weer vier dagen feest. Maar in 2011 was dat helaas compleet anders. Een zware storm kost aan vijf mensen het leven. 

De 2011-editie van Pukkelpop werd er helaas een om nooit te vergeten en opende voor veel vaste festivalbezoekers de ogen wat betreft de combinatie weer en festivals. Op 18 augustus rond kwart over zes trekt een korte maar hevige storm over het festivalterrein van het Belgische festival in Kiewit. De gehele festivalweide staat in korte tijd onder water en door zwarte windstoten knappen enkele bomen. Veel bezoekers vluchten de Chateau-tent in. Die stort in door de wind, regen en grote hagelstenen, waarbij vijf mensen het leven laten en veel festivalgangers gewond raken, waarvan tien zwaar gewond. De Pukkelpop-storm betekent het tragische einde van Pukkelpop 2011.

Na het drama volgen meerdere strafrechtelijke onderzoeken en rechtszaken. Aan de ene kant eisen bezoekers hun geld terug voor tickets en eet- en drankbonnen. Aan de andere kant wordt de schuldvraag bekeken. Uit het onderzoek blijkt uiteindelijk dat de organisatie van Pukkelpop niet schuldig was. Bezoekers worden gecompenseerd met eet- en drankbonnen voor de volgende edities.

Een jaar later herdenkt Foo Fighters het drama van 2011:

Pukkelpop Logo

Pukkelpop 2024

Locatie
België
Hasselt, België
Datum 15-18 augustus 2024
Tickets Kopen