In de Festival Bucketlist verzamelen we festivals die je ergens in je leven bezocht moét hebben. Deze week voegen we ‘de after van Sziget’ toe aan die lijst: B My Lake in Hongarije.

Nachten lang dansen op drum ’n bass, dubstep, house en techno is wat je op B My Lake het beste kunt doen. Maar liefst 130 dj’s doen er gedurende vier dagen alles aan om jouw beste dansmoves in je naar boven te halen. Ideaal als after voor Sziget of als los festival, eventueel gecombineerd met een roadtrip.

Een prachtige omgeving met de beste dj’s

Het festival heeft de naam te danken aan haar prachtige omgeving, waar de dansvoetjes overdag met rust gelaten worden. Menig bezoeker rust hier overdag uit aan het meer bij een bosrijke omgeving. B My Lake vindt plaats in Zamárdi, zo’n vijf kilometer ten zuiden van Siofok. Dat is de grootste badplaats aan het Balatonmeer. Hier kun je eind augustus nog van een heerlijk ’s zomers temperatuurtje genieten.

Hier moet jij bij zijn! Festival.Travel helpt je met je met je trip ernaartoe, kun jij je concentreren op het inpakken van je tas. Je festivalticket boek je voor €97,- en je campingticket voor €8,-. Ga je liever als luxepaard door het leven kost een hotelkamer je ongeveer €150,-, afhankelijk van het aantal personen met wie je deze deelt. Een busreis vanaf Nederland kost je €149,-, maar mocht je liever met de trein gaan ben je €200,- kwijt. Als je vanaf Sziget gaat ben €25,- lichter, maar heb je wel een retourtje.

Totale geschatte kosten vanaf Budapest (excl. eten en drinken): €130,-

Maar er is meer dan de omgeving, want rond het einde van de middag worden de eerste biertjes alweer achterover geslagen. De eerste dj’s warmen je dan vanaf My-Stage op voor de avond. Een avond en nacht vol undergroundmuziek binnen de drum ’n bass, dubstep, house en techno genres komen voorbij. In 2016 staan bijvoorbeeld RØDHÅD, Karotte, Ambivalent, Re.You en Adam Port op het programma. Dat wordt dansen geblazen!

#hungary #festival #bmylake #europe #travel #balaton

Een foto die is geplaatst door Daniel Margreiter (@damarg_) op

Het is pas de vierde editie van het festival, maar het heeft bewezen er goed in te zijn. Ook benieuwd? Kijk hier de aftermovie van 2015 om nog meer in de stemming te komen.

De complete Festival Bucketlist

In willekeurige volgorde is dit de complete Festival Bucketlist. Iedere twee weken voegen we een nieuw festival toe.

DELEN
Marloes
Blonde import-Amsterdammer met een zwak voor België. Wil geen optreden missen van Arctic Monkeys, Oscar and the Wolf en Tame Impala. Sinds vorig jaar standaard te vinden op Down The Rabbit Hole.