In de Festival Bucketlist verzamelen we festivals die je ergens in je leven bezocht moét hebben. Deze week voegen we het grootst festival van Italië toe aan die lijst: Home Festival. 

Home Festival vindt plaats in Treviso, in het noorden van Italië. Vier dagen lang spelen verspreid over tien podia meer dan 36 bands per dag. Met 160 optredens in totaal is het het grootste festival van Italië.

Heerlijk eten, kunst en circus

Vorig jaar sloeg Home Festival een nieuwe koers in waarmee het wil concurreren met de grootste festivals van Europa. Na uitzinnige shows van onder andere Paul Kalkbrenner en Interpol in 2015, is het dit jaar van 2 tot en met 4 september de beurt aan giganten als Editors, 2MANYDJS en The Prodigy om het festival te headlinen.

Ook zo’n zin in Home festival? Boeken doe je bij Festival.Travel. De afstand tot Utrecht is zo’n 1.230 km. Een parkeerticket kost €30,-, maar met de trein reizen kan natuurlijk ook gewoon. Daarvoor kun je het beste een Interrail ticket (€200,-) kopen die je ook nog in 30 andere landen kunt gebruiken. Helemaal ready voor jouw spontane vakantieplannen dus! Met het vliegtuig reizen kan uiteraard ook, dit kost je circa (minimaal) €70,- voor een retour tussen Schiphol en Venetië-Treviso. Dan nog even terug naar het festival zelf; een vierdagenticket schaf je voor €80,50 aan. Op de Garden (camping) kun je vanaf €50,- voor twee personen een tent huren.

Totale geschatte kosten (excl. eten en drinken) indien Interrail: €305,-

Ga vooral niet alleen voor de muziek naar Home. Bij binnenkomst zie je meteen prachtig uitgedoste podia. Er treden dansgezelschappen op en wanneer de Italiaanse zon ondergaat neem je een heerlijke maaltijd bij een van de vele foodstands op het terrein, waarbij vegetariërs en veganisten ook hun hart kunnen ophalen. Maar ook kunst als literatuur, dans, circus, lezingen, film en fotografie kun je bekijken tijdens dit weekend in Italië. Goed leven.

Rail- of roadtrip

Tipje van ons! Home Festival is perfect te combineren met een vette rail- of roadtrip. Treviso ligt vlakbij Venetië, waardoor je voor, tijdens of na het festival met je vrienden een ontspannende gondelvaart kunt nemen. Ook Treviso zelf is een enorm charmant dorp met leuke bezienswaardigheden voor een dagtripje. Let’s go!

Voor je het weet is Home Festival je nieuwe thuis.

De complete Festival Bucketlist

In willekeurige volgorde is dit de complete Festival Bucketlist. Iedere twee weken voegen we een nieuw festival toe.