Airbourne: “In 2017 komen we naar grote Europese festivals”

Foto: Kamiel Scholten

Het was een ramvolle festivalzomer voor Airbourne. Ze stonden onder andere op Into the Grave en Zwarte Cross. Vanavond staan ze ook weer in Nederland, in de Ziggodome samen met Volbeat en Crobot. Op 23 september kwamen de hardrock-veteranen met een nieuw album en dus spraken we ze over touren, het Nederlandse festivalpubliek en hun grote held Lemmy Kilmister.

[one_half]

Eerste festival: Big Day Out in Australië

[mks_dropcap style=”square” size=”52″ bg_color=”#ef4644″ txt_color=”#ffffff”]”I[/mks_dropcap]k ben nog nooit als bezoeker naar een festival gegaan, enkel als artiest. Het eerste festival waar we speelden was het Australische Big Day Out in 2005. Onze vuurdoop was het openen van het festival die dag. Big Day Out bestaat jammer genoeg niet meer, net als een hoop andere festivals in Australië.”

[/one_half][one_half_last]

Beste concert: Hellfest

“Eén van de beste concerten die we ooit gaven is Hellfest 2008. Door een fout in het schema kwamen we pas 15 minuten van tevoren aan. We moesten van de bus naar het podium rennen. Toen we er eenmaal stonden, barstte het feest los. Het werd een fantastisch optreden. Ook van de Zwarte Cross hebben we heel erg genoten. Nederlands publiek is helemaal gek, ze gaan net een tandje verder dan de rest.”

[/one_half_last][one_half]

“Grilling and drinking”

“Tijdens een tour genieten we optimaal. Achterin de tourbus hebben we een vuurkorf en uiteraard een vat bier. Als we niet spelen, gaan we vaak grillen en drinken. Lekker relaxen. We zijn met een hoop bands bevriend geraakt de afgelopen jaren, daar hangen we vaak mee rond.”

[/one_half][one_half_last]

schermafbeelding-2016-09-12-om-19-27-26

[/one_half_last][one_half]

Advies van Lemmy

“Een artiest waar we heel erg tegen opkijken is Lemmy Kilmister. Tien jaar geleden speelde hij in onze eerste videoclip. We hebben daarna veel samen getourd. Het laatste nummer op het aankomende album is een ode aan Lemmy. Hij gaf ons altijd goed advies. Hij zei dat we nooit moesten veranderen en trouw moesten blijven aan onszelf.”

[/one_half][one_half_last]

Bucketlist: Wacken Open Air

“Een festival wat iedereen een keer zou moeten bezoeken is Wacken Open Air. Het is waarschijnlijk het grootste metal festival wat ik ooit gezien heb. De line-up is altijd groots. Hopelijk spelen we er volgend jaar weer. Zelf zouden we graag een keer op Monsters of Rock staan, een hard rock festival dat ieder jaar op verschillende plaatsen wereldwijd plaatsvindt.”

[/one_half_last][one_half]

Festivals in 2017

“We hebben de afgelopen zomer alleen maar festivals bezocht. Het was heel erg druk, maar we zijn het gewend. Het was meer een soort warming-up voor volgend jaar. Nadat ons album uit is gekomen op 23 september zijn we direct weer op tour gegaan. Eerst naar Noord-Amerika, en nu weer naar Europa voor een tour met Volbeat. In januari keren we terug naar Australië waarna de Europese festivals opnieuw volgen. Welke festivals dat gaan worden kunnen we nog niet zeggen, maar er zitten een paar hele grote tussen.”

[/one_half][one_half_last]

Foto: Tabercil
Foto: Tabercil

[/one_half_last]