‘Geen Europese festivals voor Metallica in 2017’

Metallica Live James 2011

Metallica zal in 2017 niet op de Europese festivals verschijnen. Dat valt op te maken uit een Facebookbericht van de band. Twee optredens in Kopenhagen begin februari zijn tot de herfst de enige data in Europa.

Met een nieuw album gepland voor 18 november van dit jaar stond de band hoog op lijstjes als headliner voor de Europese festivals van 2017. Maar daar lijkt nu dus een streep door te kunnen. Mogelijk verschijnt de band wel aan de andere kant van de oceaan. De geruchten voor een optreden op Lollapalooza Zuid-Amerika zijn er in ieder geval.

Hardwired… To Self-Destruct 

Het nieuwe album van de metalhelden uit LA gaat Hardwired… to Self-Destruct heten en de eerste single, ‘Hardwired’, verscheen afgelopen augustus. Drummer Lars Ulrich liet doorschemeren dat de band vanaf januari volop gaat touren. Maar op de korte termijn zien we de band dus niet op de Europese festivals. In 2014 stond Metallica op Pinkpop en dat werd door de fameuze Pinkpop-storm een optreden om nooit te vergeten. Vlak voor het optreden filmde de band hoe zij de storm beleefden in hun repetitieruimte:

https://www.youtube.com/watch?v=9cI1YpbBRCw

Op de hoogte blijven? In ons geruchtenoverzicht lees je alles over de mogelijke headliners voor 2017.