Net als vele andere festivals ontkomt ook Sziget er niet aan: stijgende ticketprijzen. In vergelijking met de afgelopen editie betaal je voor Sziget 2017 voor een 7-day pass in de reguliere verkoop 36 euro meer. Sziget-directeur Kádár Tamás laat aan Festileaks weten, dat de prijsstijging vooral het gevolg is van de hogere vergoedingen die artiesten vragen.  

Terwijl wij in Nederland en België nog nazweten van een heftige festivalzomer, zijn in Boedapest de voorbereidingen voor Sziget’s zilveren verjaardagsfeestje al in volle gang. Vanochtend kondigde de organisatie de ticketprijzen voor 2017 aan via de website en deze zijn behoorlijk gestegen. De reguliere prijs voor een 7-day pass bedraagt volgend jaar 325 euro. Dat is een aardig schepje bovenop de 289 euro voor de afgelopen editie. Gelukkig zijn er wel nog altijd meerdere Early Bird-fases, waardoor jouw kaartje toch goedkoper uit kan vallen.

De ticketprijs wordt in fases verhoogd: eerst €250,- tijdens de Szitizen Prime-actie, dan €275,- in de eerste Early Bird-fase. Vervolgens €299,- tijdens de tweede Early Bird-fase en ten slotte €325,- tijdens de reguliere voorverkoop of aan de deur. Als we deze prijzen vergelijken met die van de afgelopen jaren, kunnen we maar één ding concluderen: voor Sziget moet je steeds dieper in de buidel tasten.

Sziget 2017 Ticketprijzen

Prijzen van een Sziget 7-Day Pass sinds 2010.

Kádár Tamás over de stijgende ticketprijzen

Festileaks sprak met Sziget-directeur Kádár Tamás over deze prijsstijgingen. “We zijn genoodzaakt de ticketprijzen te verhogen, omdat de kosten om het festival te organiseren voor ons ook stijgen. Vooral de gages voor de artiesten worden elk jaar hoger. Zeker nu we ons 25-jarig jubileum vieren, willen we graag met een goede line-up komen. Ondanks dat de prijzen zijn gestegen, is een kaartje – zeker in vergelijking met andere festivals in Europa – toch nog altijd betaalbaar.”

Betere line-up voor 25 jarig bestaan

Met 496.000 betalende bezoekers zou je verwachten dat Sziget aardig wat inkomsten heeft. Toch zijn er nog altijd verbeterpunten en daar is nu eenmaal geld voor nodig. “Omdat we onszelf elk jaar willen verbeteren, hebben we besloten de kaarten iets duurder te maken. Bezoekers mogen in ruil daarvoor verwachten, dat we de extra inkomsten deels gaan besteden aan een nog betere line-up. We zullen het geld ook gebruiken om de faciliteiten op het terrein te verbeteren voor het comfort van de bezoeker”, legt Tamás uit.

Hongaren 

Tamás ziet – ondanks het duurder worden van de kaarten – geen bedreiging voor de relatief minder koopkrachtige Hongaren die het festival willen bezoeken. “De meeste bezoekers die een 7-day pass aanschaffen komen vanuit West-Europa. De Hongaren kopen juist eerder dagkaarten, die goedkoper zijn. Wij geloven dat Sziget zo voor de lokale bevolking nog altijd betaalbaar blijft.” Hij benadrukt dat Sziget nooit een festival voor de rijken der aarde zal worden. Het kaartje mag dan wel iets duurder worden, de consumptieprijzen in Hongarije liggen nog altijd veel lager dan op andere festivals.

sziget

Szitizen Prime Tickets

De speciale Szitizen Prime-tickets zijn verkrijgbaar tijdens de eerste 25 uur van de ticketverkoop voor Sziget 2017. Wil je deze tickets hebben? Dat betekent dat je tussen 25 september 2016 17:00 uur en 26 september 2016 18:00 uur je kaartje moet scoren. Je ontvangt dan niet alleen 75 euro korting op de reguliere ticketprijs, maar ook een Sziget-goodiebag. Daarnaast maak je nog kans op VIP-prijzen in de Szitizen Prime Loterij.

Sziget 2017

De glorieuze 25e editie van Sziget vindt plaats van 11 tot 18 augustus op het Óbuda-eiland in Boedapest, Hongarije. Als vanouds draait het zeven dagen lang om de muziek, maar ook de verschillende theater-, dans-, en filmvoorstellingen liegen er niet om. Bekijk het volledige prijsoverzicht voor de komende editie op de ticketpagina van Sziget. Over de line-up van Sziget 2017 is op dit moment nog niets bekend. Hou deze website in de gaten of bezoek ons forum voor het laatste nieuws over Sziget.

DELEN
Boy
Chef Formatredactie en trots lid van de Festileaks Feestcommissie. Liefhebber van bijna alles wat op vinyl gedrukt staat en trotse verdediger van het Limburgs erfgoed. Student Human-Technology Interaction in Eindhoven en slager bij de lokale supermarkt. Is normaal gesproken altijd te porren voor een festival of concert, maar weet tijdens de carnaval van toeten noch blazen.