Van 10 tot en met 20 oktober kun je weer stemmen op de Festivalacts Top 100. Wie waren de absolute toppers van het afgelopen seizoen? Sinds de opening van de stembussen leek de top 10 vrij stabiel, maar er vond vandaag een interessante ontwikkeling plaats. Er wordt ineens massaal op Babymetal gestemd, waardoor zij binnen no time de top 10 wisten te halen. 

Babymetal is een Japanse metalband met drie vrouwelijke zangeressen: Su-Metal, Yuimetal, Moametal. Afgelopen zomer traden zij voor het eerst op in Nederland (op Fortarock) en daarom staan ze in de keuzelijst voor de Festivalacts Top 100. Tot gisteren waren er niet genoeg stemmen voor Babymetal om überhaupt de Top 100 te halen, maar in de afgelopen uren kwamen er honderden stemmen bij voor de Japanners. Het gevolg: een top 10 plek in de huidige tussenstand.

Hoe dan?! Toen we de site statistieken bekeken, bleek dat ongeveer 50% van onze bezoekers vandaag afkomstig is uit Japan. Opvallend vonden wij, aangezien we toch echt in het Nederlands schrijven. Na wat onderzoek kwamen we erachter dat het nieuws dat er gestemd kan worden op Babymetal viral is gegaan in het thuisland van de band. Zie bijvoorbeeld deze site. Of deze. Of deze Twitter search.

Op het moment wordt er dan ook massaal op Babymetal gestemd, waardoor ze omhoog schieten in de statistieken. Zouden zij dan de opvolger worden van Arcade Fire (2014) en Muse (2015)?

Zie jij liever een andere naam in de Top 10? Zorg dan nu dat jouw favoriet in de top 10 belandt door je stem uit te brengen!

Festileaks Festival Acts Top 100

Heb jij ook zo genoten van het optreden van Muse? Of stond je toch liever mee te blèren bij Bastille? Of bestond jouw festivalzomer misschien uit hele andere hoogtepunten? Van 10 t/m 20 oktober kun je je stem uitbrengen. Wie weet gaat één van jouw favorieten er wel met de hoofdprijs vandoor!

Naar de stempagina