Glastonbury is weer binnen een mum van tijd uitverkocht. Binnen 55 minuten gingen alle 120.000 beschikbare kaarten over de toonbank. Donderdag gingen de 15.000 buscombinaties al in de verkoop.

Vanochtend stonden duizenden festivalliefhebbers over de hele wereld in de digitale wachtrij in de hoop kaartjes voor het befaamde festival te bemachtigen. Voor de meeste mensen zal de inspanning tot een teleurstelling hebben geleid. De vraag was zoals ieder jaar veel groter dan het aanbod. Na 55 minuten liet het festival via Twitter weten dat er geen kaarten meer beschikbaar waren.

Voor mensen die achter het net hebben gevist, is er nog hoop. In het voorjaar is er een resale met een beperkt aantal tickets.

De kaartverkoop leverde een hoop uitzinnige reacties op:

Teleurstelling was er echter ook:

Glastonbury 2017

Glastonbury 2017 wordt gehouden van 21 tot en met 25 juni op Worthy Farm, Pilton. Onlangs werd bekend dat in 2018 het festival wordt overgeslagen om het terrein rust te geven. Geruchten dat het festival wordt verplaatst werden onlangs tegengesproken door Glastonbury-baas Emily Eavis. Volgens The Sun zijn Daft Punk, Lady Gaga en The Stones Roses de grootste kanshebbers voor een headlinerpositie. Ook Radiohead, Ed Sheeran en Fleetwoord Mac worden genoemd door de Engelse krant. Vorig jaar waren Coldplay, Muse en Adele de bekendste namen.

 

DELEN
Mink
Amsterdamse Economie & Bedrijfskunde studerende PSV-supporter. Reist heel Europa af om Coldplay en Muse te kunnen zien. Jaarlijkse bezoeker van Best Kept Secret, Rock Werchter, Sziget en Lollapalooza. Hoopt dit jaar nog naar Glastonbury te gaan.