Advertisement

Is Alt-J bezig aan nieuw album?

Alt-J

Fans van Alt-J wachten al ruim twee jaar op een nieuw album, maar de heren uit Leeds lijken weinig haast te hebben. De afgelopen maand worden de geruchten over een start van de opnames echter steeds luider. Zijn ze dan toch bezig?

De Instagram-posts van de band lijken namelijk te suggereren dat er activiteiten gaande zijn, zo meent NME. Een maand geleden plaatsten de heren al een foto waarbij ze een vrachtwagen vol instrumenten aan het uitladen waren. Twee dagen geleden werd opnieuw een foto gedeeld. Ditmaal staat de band met een gitaar in een soort van garagebox. Is dit het startsein van de opnames?

Het nieuwe album

Dat we even zouden moeten wachten op nieuw materiaal, dat was wel duidelijk. Al in augustus 2015 gaf toetsenist Gus Unger-Hamilton in een interview met NME aan dat de heren alle tijd zouden nemen voor het derde album. Ze wilden even een break en zouden pas gaan beginnen als ze er klaar voor waren. Ideeën waren er al genoeg, zo bevestigde drummer Thom Green in augustus 2016. Welke muzikale richting het album op gaat, blijft als altijd even vaag. “All we ever want to do is write interesting things, so we might write an entire album with an acoustic guitar and a tambourine”, grapte Green tegenover DIY.

Benieuwd naar wat de mannen van Alt-J in 2015 precies zeiden over het nieuwe album? Kijk dan het onderstaande interview!

Veel is er dus nog niet duidelijk. Een titel is er nog niet en ook over een releasedatum spreken de heren zich niet uit. Laten we in ieder geval hopen dat de bovengenoemde Instragram-posts wel daadwerkelijk linken naar de progressie van het derde album. Zelfs al gaan we hier van uit, dan lijkt een festivaltour in 2017 wat te vroeg te komen. Maar wie weet, bij Alt-J is niks 100% uitgesloten. Zo niet, dan zien we ze ongetwijfeld in 2018!