Laatste tussenstand: dit zijn de beste Set Closers

queens of the stone age

In de rubriek ‘Set Closer’ zoekt Festileaks samen met jou naar het allerbeste liedje om een festivalset mee af te sluiten. Met nog maar zeven kandidaten te gaan is het hoog tijd voor een allerlaatste tussenstand: dit zijn de beste set closers!

In onze zoektocht zijn inmiddels 37 nummers genomineerd. Bezoekers van Festileaks kunnen wekelijks stemmen geven aan een set closer. In de vorige tussenstand stond Green Day nog aan de top met de rockballad ‘Good Riddance (Time Of Your Life)‘. Echter zakte de band daarna flink weg. De Britse Kaiser Chiefs werd vorige week genomineerd en stormde de lijst binnen op #2. Arcade Fire verblijft al maanden in de bovenste regionen en bezet nu de derde plaats. Bastille heeft sinds de vorige update een flinke sprint getrokken richting de top 10 en is volgens jullie met ‘Pompeii‘ thuis op #6. En wederom mogen we een nieuwkomer verwelkomen op de allereerste plaats: ‘Song For The Dead‘ van Queens Of The Stone Age is volgens jullie momenteel de allerbeste afsluiter van een festivalset!

Tussenstand: de beste set closers

  1. ‘Song For The Dead’ van Queens Of The Stone Age (4.6 van 5)
  2. ‘Oh My God’ van Kaiser Chiefs (4.48)
  3. ‘Wake Up’ van Arcade Fire (4.35)
  4. ‘R U Mine’ van Arctic Monkeys (4.32)
  5. ‘Marching Orders’ van Editors (4.3)
  6. ‘Pompeii’ van Bastille (4.28)
  7. ‘Two Steps Twice’ van Foals (4.24)
  8. ‘Witch Doctor’ van De Staat (4.22)
  9. ‘Good Riddance (Time Of Your Life)’ van Green Day (4.21)
  10. ‘Mountains’ van Biffy Clyro (4.25)

Opvallend zijn de zeer lage noteringen van Underworld en De Jeugd Van Tegenwoordig. Bij elk optreden van beide groepen gaat het publiek he-le-maal los aan het einde van de set. Toch scoren set closers ‘Born Slippy NUXX’ en ‘De Formule’ respectievelijk maar 3.6 en 3.5 op onze schaal van festivalmuntjes.

Welke legendarische Set Closer mis je nog?

Heeft Queens Of The Stone Age inderdaad de allerbeste afsluiter? Blijft Arcade Fire in de top 3? Zijn Foals en De Staat terecht weggezakt? Ben je het er mee eens dat Noel Gallagher, Paul McCartney en Coldplay zijn verbannen uit de top 10?  Breng je stem uit op de bestaande Set Closers; je hebt nog maar zeven weken te gaan tot de definitieve uitslag bekend is!

Spotify

Luisterplezier XXL. We verzamelen alle kandidaten in deze rubriek in een Spotify playlist! Geniet van de geweldige set closers en check in de tussentijd de nominaties en breng je stem uit!