Tante Rikie laat van zich horen! Ieder jaar komt de organisatie van de Zwarte Cross weer met een nieuwe slogan voor het festival. Die van de komende editie luidt: “Vaak bu-j te bang!”.

Voor degenen van ons die niet uit het oosten van het land komen, en dus waarschijnlijk geen idee hebben waar dit nou weer op slaat, kwam de organisatie gelukkig ook meteen met een vertaling op de proppen. De slogan betekent volgens hen zoiets als ‘maak je toch geen zorgen’, ‘spring eens in het diepe’ of ‘no guts, no glory!’. Een zeer passende instelling voor op een festival vinden wij! Het bekendmaken van de slogan ging gepaard met een kort filmpje:

De uitspraak is de opvolger van “Say Yes to Apartigheid”, zoals de mantra van de vorige editie luidde. In een nieuwsbericht laat de organisatie van de Zwarte Cross weten dat zij het ten zeerste betreuren dat mensen vandaag de dag bijna continu in angst lijken te leven. Hun keuze voor deze slogan komt hier dan ook uit voort.

“Fuck die angst! Word wakker, kom van die bank af en geef gas! Vaak bu-j te bang!”

Met de slogan wil het festival haar publiek motiveren om deze overmaat aan angsten opzij te zetten en er gewoon voor te gaan, want als je altijd maar op safe speelt is het leven ook maar zo eentonig. En zo is het!

Zwarte Cross 2017 

Volgend jaar brullen de motoren én speakers in Lichtenvoorde van 13 tot en met 16 juli. Omcirkel deze data dus alvast in je agenda! De online ticketverkoop voor het festival start op 19 november. Voor een dagkaart met Grote Denkerskorting betaal je €20,00,-, zonder €30,00,-. Voor een weekendticket inclusief camping ben je met de korting €75,00,- kwijt, later wordt dit €125,00,-. Nu de data en prijzen bekend zijn, is het alleen nog wachten op de eerste namen!

DELEN
Yara
Momenteel studente Communication & Media aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Verliefd op vinyl en sparende voor een busje om alle festivals mee af te gaan.