Video: De Staat op Lowlands 2016

de staat

Op het Festileaks YouTube kanaal vind je vele festivalconcerten. Iedere week pikken we er eentje voor je uit. Deze week: De Staat op Lowlands 2016.

Deze maand was het weer tijd voor onze Festivalacts Top 100. Na tien dagen stemmen hebben we een winnaar; De Staat is de absolute festivalkoning van 2016. Het bleef een spannende strijd, maar bij het optellen van de 9.537 stemmen is er een Nederlandse winnaar uit de bus gekomen. En dat is voor het eerst. Met festivals als Down The Rabbit Hole, Lowlands, Paaspop, Appelpop, Zwarte Cross, Dauwpop en maar liefst twee keer Pinkpop hebben ze het publiek overtuigd met een retestrakke show, met set closer ‘Witch Doctor’ als een van de hoogtepunten. Geniet nog één keer van alle momenten tijdens dit optreden en kijk mee naar het festivalconcert op Lowlands van afgelopen zomer.

De Staat

In 2007 verscheen de eerste demo rondom de band van Torre Florim, gewoon in huis opgenomen. In 2009 volgde het debuutalbum Wait for Evolution, waardoor er meteen een aantal grote festivals volgde. Het tweede album, Machinery, komt twee jaar later uit en zorgt voor meer uitverkochte zalen. Op het derde album, I_CON, staat het nummer ‘Witch Doctor’, dat op het moment waarop het uitgebracht werd nog weinig aandacht kreeg. Totdat de clip een jaar geleden uitkwam.

De meer dan 2,5 miljoen keer bekeken video gaat inmiddels de hele wereld over en komt ook bij de festivalkoning van 2015 Muse en haar management terecht. Ze zijn erg enthousiast over de band, dat toen ook net haar album O had uitgebracht. Ze boekten hen als voorprogramma van een deel van de Drones World Tour. Sindsdien is de fanbase nog veel verder gegroeid en is er meer interesse vanuit het buitenland.

Meer festivalconcerten

Wil je genieten van nog meer legendarische festivalconcerten? Wil je herinneringen ophalen van de afgelopen festivalzomer of opwarmen voor wat er nog komen gaat? Check dan het Festileaks YouTube-kanaal!

Lowlands Logo

Lowlands 2016

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 19-21 augustus 2016
Tickets Niet meer beschikbaar.