Afgelopen weekend vond de indoor editie plaats van We Are Electric. Artiesten als Pendulum, Chase & Status en Feed Me lieten de bezoekers tot diep in de nacht dansen. Maar wat voor volk trekt WAE eigenlijk? Festileaks was erbij en kwam de volgende types tegen.

1. De doorgewinterde raver

De één komt speciaal voor de artiesten die op We Are Electric staan, de ander is meegesleurd door een vriend(in) en weer een ander komt gewoon om een mooi feestje te bouwen. Maar de mensen die het meest gelukkig zijn op We Are Electric, zijn de echte liefhebbers van techno- en drum and bass-feestjes. Petjes, woeste baarden, shirtjes van Liquicity of Hospitality; ze zijn niet te missen!

2. De moshpittende strijder

Er waren een hoop prettige drum and bass-artiesten aanwezig op We Are Electric 2016 en dus werd er flink gemosht. En dat ging er heftig aan toe. Zo spotten we één strijder die helemaal onder het bloed van een opengescheurde wenkbrauw zat, maar daar trok hij zich niks van aan en ging vrolijk door met feest vieren. Zo zien we het graag!

3. De pilsvogel

Ze mogen dan 2,60 euro per stuk zijn, bezoekers dronken er niet minder bier door. Tot in de vroege ochtend was het flink doorwerken voor het barpersoneel. Gelukkig was de organisatie goed voorbereid en had je binnen een mum van tijd een nieuw ijskoud biertje in je handen. Vrienden en bier, meer heb je eigenlijk ook niet nodig toch?

4. De pillenpoppers

Naast zuipen wordt er ook flink gesnoept op We Are Electric. Dat is in positieve zin te merken: iedereen is lief voor elkaar. Bovendien barsten de mensen van de energie. Geen wonder dat de dansvloer tot in de late uurtjes op en neer gaat. Kon het festival niet nog wat langer doorgaan dan tot 7 uur in de ochtend?

5. De hardgaande ambulancebroeder

Niet iedereen op We Are Electric is aanwezig voor zijn plezier. Je kunt enorm lopen balen van het feit dat je om drie uur ’s nachts nog aan de bak moet, je kunt het ook aanpakken zoals de dansende EHBO-ers die we gespot hebben. Als er geen rave-er op sterven lag, gingen zelfs de hulpverleners he-le-maal los.

6. De sjaak-afhakers

We Are Electric mag dan nog zo leuk zijn, voor een aantal mensen bleek de eindtijd van 7 uur ’s ochtends toch wel wat veel van het goede. Als je het niet meer trekt terwijl de eerste trein pas om half 8 gaat zakt de moed je toch in de schoenen. Veel mensen besloten dus maar in de gang een dutje te doen. Partypoopers!

Tot welke categorie behoor jij? Tikte jij het ene biertje na het andere weg, of lag je van 3:00 tot 7:00 te slapen op de WC? Laat het ons weten!

DELEN
Mink
Amsterdamse Economie & Bedrijfskunde studerende PSV-supporter. Reist heel Europa af om Coldplay en Muse te kunnen zien. Jaarlijkse bezoeker van Best Kept Secret, Rock Werchter, Sziget en Lollapalooza. Hoopt dit jaar nog naar Glastonbury te gaan.