Advertisement

Download Festival Madrid 2017 bevestigt Linkin Park en meer

Linkin Park
Linkin Park

Het affiche van Download Madrid krijgt steeds meer vorm. Het Spaanse festival bevestigt Linkin Park en Prophets of Rage als de laatste twee headliners. System Of A Down was eerder al bekend.

Naast de twee nieuwe headliners bevestigt het festival ook acts als NOFX en Opeth. Ook Every Time I Die, Zakk Sabbath, Deafheaven, Sòlstafir, Myrath en God Damn zijn komende zomer op de eerste editie van Download Madrid te vinden.

Nu alle headliners van Download Madrid bekend zijn, blijkt dat het festival niet twee, maar drie dagen duurt. Reeds gekochte tweedagentickets blijven geldig voor alle drie de dagen.

Prophets of Rage

Neem Rage Against the Machine. Voeg daar vervolgens een klein scheutje Public Enemy aan toe. Als kers op de taart een klein vleugje Cypress Hill en je hebt Prophets of Rage. De band bracht dit jaar hun eerste EP The Party’s Over uit en wist de hype al goed op te voeren. Niet veel bands spelen met één EP al op festivals als Rock am Ring, Nova Rock en Download. Gelukkig kan de band nog een greep doen in het repertoire van Rage Against the Machine. ‘Killing In the Name’, ‘Bombtrack’ en ‘Take the Power Back’, ze komen allemaal langs!

Download Festival Madrid 2017

download-madrid-affiche

Het oorspronkelijk Engelse Download Festival werd voor het eerst georganiseerd in 2003. Na enkele succesvolle jaren, kreeg het festival vorig jaar een Frans ‘broertje’. Nu wordt in 2017 voor het eerst de Spaanse variant op touw gezet. Download Festival Madrid vindt plaats op 23 en 24 juni. De eerste 10.000 tickets kosten €100,- exclusief reserveringskosten en gaan vanaf 21 oktober in de verkoop. Prijzen en verkoopdata van de overige tickets zijn nog niet bekend. Festileaks houdt je op de hoogte. Stay tuned!