Ed Kowalczyk bevestigt reünie Live

Foto: Dave Herholz

Op Facebook heeft (ex-)Live-frontman Ed Kowalczyk bevestigd dat de band weer bij elkaar komt. Live ging in 2009 onder onstuimige omstandigheden uit elkaar. 

Ed Kowalczyk veranderde gisteren zijn omslagfoto op Facebook in een afbeelding van zichzelf met de tekst ‘Ed Kowalczyk of Live’. Daarnaast staat er sinds gisteren op zijn profiel dat hij de lead-singer/songwriter van Live is. Ook de Facebookpagina van de band Live onderging een metamorfose: de omslagfoto toont nu een oude foto van de gehele band, inclusief Kowalczyk.

Reünie niet onverwacht

De reünie van Live komt niet als een verrassing. Er werd al langer gespeculeerd over het terugkeren van Ed Kowalczyk. Eind oktober gaf Kowalczyk samen met Live-gitarist Chad Taylor een interview op de radio. Hoewel er in het interview niet gesproken werd over de band zelf, bracht het feit dat de twee weer in gesprek waren een hoop geruchten tot leven. Toen bleek dat de website van Live offline was gehaald, hielden fans het al helemaal niet meer.

Solo-carrierè Ed Kowalczyk

Na de splitsing in 2009 begon Kowalczyk vrijwel meteen aan een solo-carrière. In 2012 vervingen de overige bandleden van Live hun oude leadzanger door Chris Shinn, waarna ze onder dezelfde naam verder gingen. Kowalczyk stond als solo-artiest op een hoop festivals. Zo was hij de afgelopen jaren in Nederland onder meer te vinden op Dauwpop, Bospop, Bevrijdingspop en Pinkpop.