En ja hoor: Foo Fighters voor Rock Werchter 2017!

Foo Fighters keert terug naar Werchter om de gemiste show van de festivalzomer van 2015 in te halen! De heren sluiten Rock Werchter 2017 af op zondag 2 juli. Dat meldt de band op hun website.

Het tragische verloop van de festivalzomer van 2015 krijgt dan eindelijk een gelukkig einde. Op de website van Foo Fighters staat Rock Werchter nu bij de rest van de festivals. De organisatie van het festival heeft hun komst nog niet bevestigd, maar dat is nu slechts een kwestie van tijd.

UPDATE: En Werchter is weer verdwenen van de tour data pagina. Hieronder de screenshot van eerder vandaag, genomen door ons zelf. Ook Werchter-mediapartners Studio Brussel en DeMorgen bevestigen inmiddels de komst. Nu Rock Werchter zelf nog.. Wel allemaal wel verrast reageren als het straks officieel naar buiten komt, oké?

schermafbeelding-2016-11-14-om-16-02-08

Zondag hintte Foo Fighters al naar een optreden op het festival. België was rood opgelicht op een kaart van Europa.

Afgelopen juni blikten we nog terug op het slechte nieuws van 14 juni 2015. Toen werd bekend dat Dave Grohl, de frontman van de band, niet in staat was de Pinkpop-zondag af te sluiten door een gebroken been. Niet lang daarna volgde het nieuws dat ook de optredens op Rock Werchter en Glastonbury niet meer door konden gaan. Er werd nog gesproken over een mogelijke comeback in het festivalseizoen van 2016, maar ook deze zomer kwam het er niet van.

De teleurstelling was groot toen Jan Smeets onlangs in een interview aan Festileaks een streep trok door Foo Fighters voor Pinkpop 2017. Even leek het erop dat we het ook dit jaar weer zonder de heren moesten doen. Gelukkig keert de band deze zomer wel terug naar Werchter om daar dan eindelijk het langverwachte optreden te geven.

Eerder werd de band reeds aangekondigd voor NOS Alive, Mad Cool Festival, Open’er Festival en Roskilde.

Foo Fighters

dave grohl

Foo Fighters is een Amerikaanse rockband welke bestaat uit vijf leden. Dave Grohl richtte de band in 1994 op naar aanleiding van het uiteen vallen van Nirvana na de dood van Kurt Cobain. In 2014 kwam het laatste album uit, dat de titel Sonic Highways kreeg.

Rock Werchter 2017

Rock Werchter

Rock Werchter 2017 vindt plaats van 29 juni tot en met 2 juli in het dorpje Werchter. Met Radiohead, Linkin Park, System Of A Down en Foo Fighters zijn er nu vier acts bekend. Ongetwijfeld volgen er deze week nog meer namen voor de eerste kaarten in de verkoop gaan. De ticketverkoop begint op 19 november. Meer informatie over komende editie vind je op de website van het festival of op onze Rock Werchter 2017 programmapagina.

[mks_button size=”large” title=”Ticketverkoop Rock Werchter 2017″ style=”squared” url=”https://festival.travel/festivals/rock-werchter/?utm_source=festileaks.com&utm_medium=cpl&utm_campaign=affiliate&partner=festileaks” target=”_blank” bg_color=”#dd3333″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]

Op ons forum wordt natuurlijk weer volop gespeculeerd over het programma van aankomende editie. Houd dit dus in de gaten, zo ben je altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste geruchten!

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2024

Locatie
België
Werchter, België
Datum 4-7 juli 2024
Line-up
Lenny Kravitz
Måneskin
Dua Lipa
Tickets Kopen