Advertisement

Liam Gallagher kondigt eerste soloshow aan

Beste Festivalacts Aller Tijden
Foto door Kmeron via Flickr (CC)

De geruchten gingen al even rond, maar het hoge woord is er dan nu uit: Liam Gallagher gaat solo optreden in 2017. Het eerste optreden van de ex-Oasis frontman is op 28 maart tijdens de Give a Gig Week in Londen.

Dat weet de Engelse website Music Week te melden. Onder andere Tom Odell, Jess Glynne en Plan B staan ook op het affiche van Give A Gig Week. Check voor meer informatie over het initiatief de website.

Toen Liam in 2014 een punt zette achter Beady Eye – de band die ontstond na het uiteenvallen van Oasis in 2009 – ontstond al de vraag wat het volgende project van de charismatische frontman zou worden. In augustus van dit jaar werd duidelijk dat er een solostap gemaakt gaat worden: Liam Gallaghers album wordt in 2017 verwacht, zo schrijft NME. Nu is dus ook duidelijk dat er naast een album ook optredens volgen.

Oasis

oasis

Dan kunnen we ook meteen stoppen met speculeren over een Oasis-reünie op korte termijn. De laatste maanden laaiden de geruchten weer eens op, nadat Liam ‘Wonderwall’ speelde op vakantie in Malta en de Oasis-docu ‘Supersonic’ in de bioscopen verscheen Een paar weken geleden dachten gokkantoren nog dat een reünie van Oasis eraan zat te komen. Later kwam zelfs het nieuws dat er support-acts benaderd zouden zijn voor de reünie. We blijven hopen, maar met een nieuw Liam Gallagher-project lijkt een reünie voorlopig van de tafel. Gelukkig hebben we de beelden nog.