Graspop maakt haar eerste headliner bekend. Rammstein staat op vrijdag 16 juni op de affiche van het metalfestival. Hiermee krijgt de festivaltour die Rammstein in 2016 deed ook een Belgisch vervolg.

Een tijdje geleden wist Rammstein World al dat de Duitse band zijn Europese tour binnenkort zou aankondigen. De fansite heeft gelijk gekregen, want hun favoriete formatie is inderdaad te zien op de zomerfestivals van 2017. Enkele seconden voor de bevestiging vanuit Graspop werd bekendgemaakt dat de band dit jaar ook op Rock Am Ring 2017 staat. Volgens de organisatie van Graspop is dit het enige optreden van de band in de Benelux aankomend seizoen.

Rammstein

Het Duitse zestal behoeft eigenlijk geen inleiding. Ze maken al sinds de jaren ’90 de Europese metalscene onveilig. Van de klassiekers als ‘Du Hast’ en ‘Ich Will’ tot de schunnige teksten van ‘Pussy’: het is bijna onmogelijk om Rammstein niet te kennen. Dit jaar zagen we ze onder andere op Pinkpop en Rock Werchter, volgend jaar komt er dus een vervolg aan die tournee.

Graspop 2017

Graspop
Foto: Stijn Verbruggen
Graspop Metal Meeting is een begrip. Metalfans uit heel Europa zakken jaarlijks af naar het Belgische Dessel om hun favoriete bands in actie te zien. In 2017 vindt het festival plaats van 16 tot 18 juni. Vorig jaar waren Black Sabbath, Volbeat en Iron Maiden de grote trekpleisters. Dit jaar is Rammstein de grote naam. Over de tickets in nog niets bekend. Alle info over het festival vind je ook op de website.

DELEN
Boris
Groot fan van rock, alternative en alles daar in de buurt. Met Werchter in de achtertuin vaste klant op het festival. Geen plek beter dan vooraan op een concert tussen de dolle fans. Bij Bruce en The National gaat het dak er helemaal af.