Advertisement

‘The xx binnenkort naar België’

De kogel is door de kerk: er komt een nieuw album van The xx aan! De eerste single ‘On Hold’ is inmiddels te beluisteren. Alsof dat nog niet genoeg is verklapt de band dat ze op zeer korte termijn in België te zien zijn.

Eindelijk worden de geruchten bevestigd: er komt een derde plaat van The xx . Het nieuwe album van de Britten heet I See You en komt op 17 januari 2017 uit. Op Spotify is inmiddels de eerste single ‘On Hold’ te beluisteren. Zanger Oliver Slim bevestigde bij Studio Brussel ook dat de band op zeer korte termijn in België te bewonderen is. Rock Werchter dan maar, jongens?

In 2017 is de groep al voor een aantal festivals in Zuid-Amerika bevestigd. Onder andere de Braziliaanse, Argentijnse en Chileense variant van Lollapalooza worden aangedaan in het voorjaar.

nieu

Het artwork van I See You

The xx

Het was lang stil rond de Britse electronicagroep The xx . In 2012 bracht de band hun tweede album Coexist uit. Het was de opvolger van het goed ontvangen debuutalbum xx uit 2009. De band is sindsdien uitgegroeid tot headliner op de grootste festivals. In 2013 werd Pukkelpop afgesloten met een adembenemende show van het viertal. Het was één van de laatste keren dat we wat van de groep hoorden. Nu komt er dan eindelijk een nieuwe plaat uit. Zien we The xx in 2017 weer een plekje innemen op de Europese festivals?