Advertisement

Video: Biffy Clyro op Reading Festival 2016

biffy clyro

Op het Festileaks Youtube kanaal vind je vele festivalconcerten. Iedere week pikken we er eentje voor je uit. Deze week: Biffy Clyro op Reading festival 2016.

Afgelopen zomer hebben we weer kunnen genieten van Biffy Clyro met zijn onvergetelijke show. De shirts gingen wederom uit en dat is niet gek met zo’n energiek optreden. Met zeven albums op zak, waarvan Ellipsis de meest recente is, heeft het rocktrio genoeg materiaal om alles en iedereen plat te spelen. Ze weten de balans te vinden tussen de stevige en toegankelijke nummers. En dat is niet onopgemerkt gebleven, want ze eindigde als 25e in de festivalacts top 100 van 2016. Beleef hier nog één keer alle momenten na van afgelopen zomer, inclusief het prachtige Mountains.

Biffy Clyro

De Schotse rockband Biffy Clyro is in 1995 opgericht, toen zanger Simon Neil nog vijftien jaar was. Vier jaar later kwam de eerste single ‘Iname’ uit. Nadat ze de voorprogramma’s van onder andere Editors, Weezer, Muse en Block Party deden is hun eigen fanbase ook flink uitgegroeid. Alleen dit jaar stonden ze al op goed gevulde velden als Reading, Leeds, Lowlands, Rock Am Ring, Pukkelpop, Roskilde en Rock Werchter. Afgelopen week stonden ze nog in Tivoli, 013 en Ancienne Belgique. De tour loopt door tot februari volgend jaar, maar we hopen ze uiteraard volgende zomer weer te verwelkomen op de festivalweides.

Meer festivalconcerten

Wil je genieten van nog meer legendarische festivalconcerten? Wil je herinneringen ophalen van de afgelopen festivalzomer of opwarmen voor wat nog komen gaat? Check het Festileaks Youtube kanaal.

Lowlands Logo

Lowlands 2016

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 19-21 augustus 2016
Tickets Niet meer beschikbaar.