Advertisement

Check de Festileaks 50 van 2016 op Spotify!

Het is december en de kerstvakantie is voor velen vandaag officieel begonnen. Een uitgelezen moment voor een muzikale wrap-up van het jaar. Deze week dus een speciale ‘Festileaks 50’een terugblik op 2016, geheel samengesteld door onze Festileaks-redactie.

Het jaar waarin we Red Hot Chili Peppers weer mochten verwelkomen op de festivalweides en Oscar and The Wolf uitgroeide tot festivalheadliner. Een jaar met een zwart randje, omdat we afscheid moesten nemen van o.a. David Bowie en Leonard Cohen. Maar ook een jaar waarin we ons al mogen verheugen op de terugkomst van Radiohead in het festivalcircuit. Ja, 2016 was een mooi jaar!

De lijst

Hier is-ie dan: de Festileaks 50 van 2016!  Op #1 staat ‘Starboy’ van The Weeknd feat. Daft Punk, gevolgd door ‘The Game’ van Oscar and The Wolf. David Bowie wint postuum de bronzen medaille met zijn nummer ‘Lazarus’. Benieuwd naar de rest van de lijst? Abonneer je dan op de playlist hierboven!

Statistieken

Met zo’n selectie zijn natuurlijke leuke feitjes gemoeid. Er zijn bijvoorbeeld in totaal 125 verschillende nummers aangedragen door de diverse redactieleden. Radiohead en The Weeknd zijn de meest genoemde artiesten. Radiohead lijkt met A Moon Shaped Pool de meest succesvolle plaat van 2016 te hebben gemaakt en staat met drie verschillende songs in de Festileaks 50 van 2016. Bon Iver, David Bowie, Klangstof en The Last Shadow Puppets leveren ook succesvolle platen af en staan allen met twee songs genoteerd. Ondanks het feit dat niemand ‘Starboy’ bovenaan zijn of haar lijstje plaatste, verzamelde het nummer toch de meeste stemmen en staat het daarmee op een stevige nummer-1 positie!

Festileaks op Spotify

Altijd op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws? Ook op Spotify is Festileaks hèt platform voor festivalliefhebbers. Voor de ultieme voorbereiding of terugblik, bieden we festivalplaylists, headliner-setlists, specials en natuurlijk de tweewekelijkse ‘Festileaks 50’. Wil je op de hoogte worden gesteld wanneer wij nieuwe playlists aanmaken of bestaande playlists aanvullen? Volg dan ons profiel via onderstaande knop.

Altijd op de hoogte met de Festileaks 50

‘Festileaks 50’ is de place-to-be om op de hoogte te blijven van al het nieuws en de geruchten rondom festival line-ups én de allernieuwste releases in muziekland. Dus waar wacht je nog op? Ram op die button en ga op ontdekkingsreis!

[mks_button size=”medium” title=”Naar de Festileaks 50!” style=”squared” url=”https://open.spotify.com/user/festileaks/playlist/5SWJNJiMFUJJ3DvtxVzcNr” target=”_new” bg_color=”#ee4644″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”0″]

Ultiem voorbereiden met Festileaks’ festival playlists

Wil je er zeker van zijn dat je je ma-xi-maal geniet van je favoriete festival? Check hieronder het overzicht van onze verschillende festival playlists:

Veel luisterplezier gewenst door de Festileaks-redactie!