We vroegen wat jullie hebben ingestuurd voor de Gouden Tip van Pinkpop 2017

Pinkpop

Je kunt weer van je laten horen. De Gouden Tip van Pinkpop is weer geopend en dat hebben we geweten. Massaal lieten jullie weten wie er volgend jaar toch echt op het festival in Landgraaf móet staan.

De Gouden Tip speelt een rol in het bepalen van de line-up. In 2013 was Kensington de meest getipte Nederlandse artiest, die ook daadwerkelijk een plekje bemachtigde op de poster. Net als Passenger, die de op één na meest getipte artiest was dat jaar. We hopen dus met jullie mee dat ze onderstaande tips opvolgen!

Jullie zetten graag hoog in


Headliners, headliners en nog meer headliners is wat jullie willen. Toch heeft dat volgens Jan Smeets helaas maar weinig nut: “Je moet niet op de Foo Fighters gaan stemmen, dat heeft geen zin meer.” De headliners staan namelijk rond deze tijd vaak al vast. U2 wordt desondanks vaak genoemd. We duimen mee dat Bono en consorten een rondje langs de festivals doen volgend jaar, misschien wel tegen beter weten in.

Ook andere headliners zijn welkom



Pearl Jam lezen we ook heel vaak terug in de comments. Helaas werd de komst van deze band naar Pinkpop pas weer ontkracht. Het legendarische optreden op Pinkpop 1992 staat in ieder geval in het geheugen gegrift. Daar zien we dan ook graag een herkansing van.

Vooruit dan, subheadliners mogen ook



Helaas is een festival met alleen maar headliners onbetaalbaar, en bovendien niet te doen qua programmering. Daarom wordt er ook aan de rest van het programma gedacht. Subheadliners en de rest van de poster worden allemaal naar wensen ingevuld.

Laat die Hollandse glorie maar komen



Ook de Nederlandse acts worden niet vergeten bij de Gouden Tip. En dat is slim, want er staan verhoudingsgewijs veel acts uit eigen bodem op de line-up. Kensington was in 2013 de meest genoemde Nederlandse act en veroverde daarmee een plekje op het podium in Landgraaf.

Metaldag weer terug in 2017?


Maar er wordt ook gedacht aan het zwaardere genre. Met al jullie wensen kan de ‘metal-maandag’ uit 2014 weer opnieuw zijn intrede maken. Bovendien lijken de wensenlijstjes vol metalnamen door het wegvallen van Fortarock in 2017 alleen maar langer te worden. Ook mensen die niet altijd naar Pinkpop komen zien hier hun kans liggen.

Golden Oldies




Pinkpop is tenslotte een familiefestival. Bovendien stonden The Rolling Stones en Paul McCartney in de afgelopen jaren ook op dit festival. Geen band is te oud voor dit festival, dus worden ook de bands die al wat langer meegaan veelvuldig genoemd. Toch ontkende ‘Mister Pinkpop’ in een interview met AD Magazine dat er acts uit de ‘golden oldie’-categorie in het vat zitten. We zullen het dus waarschijnlijk in een andere hoek moeten zoeken.

Over familiefestivals gesproken


De muziek wordt er met de paplepel ingegoten. Er wordt aan de hele familie gedacht en alle wensen worden netjes doorgegeven. Is toch veel leuker dan een standaard familieweekend?

Blijven dromen





De Gouden Tip is er natuurlijk ook om verder te fantaseren over de line-up. En dat doen jullie maar al te graag. We zagen allerlei namen voorbij komen. Helaas niet allemaal even realistisch, maar dromen mag altijd.

Never forget Dave



We zijn Dave zijn beenbreekactie nog lang niet vergeten. Ook dat ‘ie gezegd heeft terug te komen is in het geheugen van veel mensen blijven hangen. Jullie vragen massaal naar de terugkeer van de Foo Fighters. Jan Smeets beweerde eerder dat ze tijdens het festival seizoen niet door Europa zullen touren. Toch zijn er inmiddels al een aantal festivalshows aangekondigd, waaronder een op Rock Werchter. Het lijkt er dus op alsof Pinkpop de boot gemist heeft. Mochten de mannen toch onverwachts neerstrijken in Landgraaf, laten we dan hopen dat ze de krukken en troon (alhoewel die wel heel vet was) thuis laten.

Nieuwe namen

Op 8 maart is de traditionele persconferentie, waar de hele line-up van Pinkpop wordt gepresenteerd. Of we voor die tijd nog nieuwe namen te horen krijgen, is afhankelijk van artiesten zelf. Jan laat weten dat nieuwe namen nu enkel nog komen als een artiest zelf hun komst naar Pinkpop bekendmaakt. Mocht één van de geboekte artiesten veel awards binnenslepen, dan wil Pinkpop ook nog wel eens vroegtijdig onthullen.

Pinkpop 2017

Pinkpop
Foto: Bart Heemskerk

Pinkpop 2017 vindt plaats op 3, 4 en 5 juni 2017. In het Pinksterweekend strijkt het oudste onafgebroken popfestival van Europa weer neer op Megaland in Landgraaf. De komst van Green DaySystem Of A DownKings of Leon en Martin Garrix was al bekend. De perspresentatie, waar de complete line-up wordt gepresenteerd, vindt op 8 maart plaats. De ticketverkoop start op zaterdag 11 maart; ticketprijzen zijn nog niet bekend. Vorig jaar legde je € 95,- neer voor een dagje Pinkpop en € 195,- voor een heel weekend. Zie voor meer info de site van Pinkpop of onze programmapagina. Wil je meediscussiëren over de andere mogelijke namen van Pinkpop 2017?  Neem dan een kijkje op ons forum.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen