Dit is jullie Droomsetlist van Linkin Park!

Met Linkin Park als headliner van onder andere Rock Werchter, fantaseert menig festivalbezoeker alweer over de setlist. Afgelopen dinsdag hebben jullie met FestiTinder laten weten welke Linkin Park nummers jullie het liefst horen. Nu is het de hoogste tijd om de uitslag te bekijken! De meest gekozen songs vormen samen de Droomsetlist van Linkin Park. Opvallend: 19 (!) van de 20 nummers komen van de eerste drie albums.

20. ‘Lying From You’

De hekkensluiter van de top 20 Linkin Park-songs is ‘Lying From You’. Het nummer, afkomstig van het tweede album Meteora, wordt live ingezet met een remix van de intro. Dat weerspiegelt meteen dat extraatje, wat Linkin Park live te bieden heeft. Er is weliswaar maar een kleine kans dat de speciale live-versie van ‘Lying From You’ ook op Werchter te horen valt; het nummer is sinds 2013 niet meer live gespeeld.

19. ‘Leave Out All The Rest’

‘Leave Out All The Rest’ is één van de softere nummers van de band. De single van Minutes To Midnight is beduidend minder populair dan de andere singles van het album, maar verovert toch een plekje in de top 20. Dat is vooral te danken aan de catchy zang van Chester Bennington. Die klanken zullen dan ook sowieso hoorbaar zijn op de Werchterse weide, al is het weliswaar in een medley met de nummers ‘Shadow Of The Day’ en ‘Iridescent’, ook twee rustige nummers van de rockband.

18. ‘BURN IT DOWN’

Het nieuwere werk van Linkin Park scoort bij de fans beduidend minder dan hun klassiekers; van de laatste drie albums heeft slechts één nummer jullie droomsetlist gehaald. Een hele mooie weliswaar: ‘BURN IT DOWN’ van het album LIVING THINGS. De hitsingle heeft veel meer een elektronische sound dan het oude werk van de Amerikaanse rockers, maar slaat blijkbaar toch aan bij het grote publiek. Het nummer is nog steeds een belangrijk onderdeel van de setlist.

17. ‘With You’

‘With You’ maakte de laatste tour van Linkin Park geen onderdeel meer uit van de setlist en daar zijn jullie blijkbaar niet al te blij mee geweest. Met een zeventiende plek in deze toplijst maakt het nummer sowieso onderdeel uit van jullie droomsetlist. En terecht, want het derde nummer op de plaat Hybrid Theory is perfect voor ouderwetse moshpits!

16. ‘Given Up’

Dat jullie vooral het harde werk van Linkin Park willen zien, moge met deze keuze wel duidelijk zijn. Het nummer ‘Given Up’ van het album Minutes To Midnight hoor absoluut bij de stevigste nummers van de band met een flinke grunt van Chester richting het einde van de track. Gelukkig mogen we ‘Given Up’ ook wel verwachten op Rock Werchter. Lekker die stem kapot krijsen.

15. ‘Pushing Me Away’

Yes, alweer een nummer van Hybrid Theory! Het eerste succesalbum van de band is direct ook het meest populair. Smooth coupletten wisselen af met een steviger refrein. Ook ‘Pushing Me Away’ mag zich een publieksfavoriet noemen, maar desondanks wordt het nummer al een aantal jaar niet meegenomen in de setlist. Laten we hopen dat Mike Shinoda en co zich vóór Rock Werchter nog bedenken.

14. ‘Runaway’

Het nummer ‘Runaway’ mag dan weer wel waarschijnlijk zijn opwachting maken op Rock Werchter 2017. Weliswaar een verkorte versie dan, want de track van Hybrid Theory functioneert vooral als voorspel voor één van de nieuwe nummers van Linkin Park: ‘Wastelands’.

13. ‘From The Inside’

Tussen al het Hybrid Theory door vinden we nog een plaatje van Meteora: ‘From The Inside’. De lyrics functioneren als perfecte meezingers. De track is dan ook gemaakt voor stadions. Niet gek dat ‘From The Inside’ dan ook een vast onderdeel is van de festivalsetlist van de rockband.

12. ‘Points Of Authority’

‘You live what you’ve learn!’ Dat is de boodschap die Chester en Mike voor je hebben met het nummer ‘Points Of Authority’. Die boodschap brengen ze al meer dan tien jaar over naar het grote publiek en ook op Werchter zal Chester de tekst over de weide schreeuwen. Wat wij doen? Gewoon keihard mee schreeuwen natuurlijk!

11. ‘A Place For My Head’

Jawel, wéér Hybrid Theory. Slechts drie van de twaalf nummer op het album hebben niet de top 20 gehaald. Dat betekent dat bijna 50% van jullie droomsetlist bestaat uit nummer van de eerste plaat. Terecht natuurlijk, want het zijn stuk voor stuk geweldige festivalplaten. Zo ook deze ‘A Place For My Head’.

10. ‘What I’ve Done’

Ooit Guitar Hero gespeelt? Dan ken je de catchy tekst van deze track waarschijnlijk wel uit je hoofd. Oh, en natuurlijk de akkoorden van het nummer in het populaire spel (Groen, Groen, Geel, Blauw?). ‘What I’ve Done’ is één van de grootste hits van Linkin Park en dat terwijl het album Minutes To Midnight beduidend minder goed werd ontvangen door de fans dan de voorgaande twee.

9. ‘Somewhere I Belong’

Af en toe laat Linkin Park weer eens zijn rustige kant zien, zo ook op ‘Somewhere I Belong’. Ofja, voor zover Linkin Park rustig kan zijn natuurlijk. De rockband steekt emotionele lyrics in een jasje van heerlijke elektrische gitaren. Het resultaat klinkt niet verkeerd, maar ontbreekt desondanks sinds afgelopen tour op de setlist van de band.

8. ‘Faint’

Er zijn vele briljante mash-ups gemaakt met het nummer ‘Faint’ van Linkin Park. Wat te denken van een versie met ‘Toxic‘ van Britney Spears, of die met JAY Z’s ‘Jigga What‘. Toch gaat er niets boven het orgineel. Gelukkig kunnen we daar iedere tour dan ook vollop van genieten. ‘You’re gonna listen to me, like it or not!’ Oké, rustig aan Chester…

7. ‘Breaking The Habit’

Een uptempo nummer van Linkin Park waarin dj Mr. Hahn de boventoon heeft. We hebben het natuurlijk over ‘Breaking The Habit’. Spijt, spijt, spijt. Het nummer is een emotionele rollercoaster, maar wel eentje waar je met alle liefde nog eens instapt. Helaas geen achtbanen op Werchter; het is onwaarschijnlijk dat de rockers het nummer daar live ten gehore brengen.

6. ‘Bleed It Out’

De oude vertrouwde Set Closer van Linkin Park kan natuurlijk niet ontbreken in jullie ultieme droomsetlist. Het nummer is bedoelt op lekker je frustraties los te laten en mee te schreeuwen met de lyrics van de Amerikanen. ‘I bleed it out!’ Laten we dat nou niet te letterlijk nemen, maar je snapt Chester vast wel.

5. ‘Crawling’

Het nummer ‘Crawling’ wekt wellicht wat emoties op bij zanger Chester Bennington (het nummer gaat over zijn verslaving aan methamfetamine), maar wordt toch nog altijd live gespeeld. En met passie natuurlijk. Dat de kale frontman zijn eigen verhaal vertelt in deze track, zorgt er natuurlijk voor dat er telkens wel wat emoties loskomen. Laat dat ‘crawling in my skin’ maar komen!

4. ‘Papercut’

Flinke rockgitaren spelen vaak de boventoon in de nummers van Linkin Park. Zo ook in ‘Papercut’. De derde single van Hybrid Theory wordt nooit overgeslagen tijdens een optreden van de band. Het nummer haalt maar nèt niet de top drie volgens jullie, dus mocht deze op Werchter ontbreken, dan zullen Mike en Chester flink wat boze gezichten voor zich hebben staan.

3. ‘One Step Closer’

Met ‘One Step Closer’ komen we weer een stapje dichterbij jullie nummer 1. Gooi die haren los en laat grommend je tanden zien. Wel opschieten, want na 2 minuten en 35 seconden is het helaas alweer voorbij.

2. ‘Numb’

Numb is een monsterhit binnen de rockscène, punt. En dat niet alleen. Dankzij de mash-up met JAY Z’s ‘Encore’ wordt het nummer een wereldhit. Wellicht de enige plaat van Linkin Park die zelfs nu nog in menig club voorbij komt. Én natuurlijk op de vele festivalweides op onze planeet. Zo ook op Rock Werchter, dus block zaterdag 1 juli in je agenda. Dan gaan we los!

1. ‘In The End’

Hoe toepasselijk; ‘In The End’ sluit jullie droomsetlist af. Het nummer is net als ‘Numb’ een wereldhit die miljoenen mensen nog steeds uit volle borst mee kunnen zingen. Een ware festival-anthem. Het is dan ook niet gek dat deze prachtige rocksong het ultieme nummer van Linkin Park. ‘In The End’, want er is niets beters dan dat.