Advertisement

Dit is jullie Droomsetlist van Kings Of Leon!

Kings Of Leon

Met Kings Of Leon als headliner van onder andere Rock Werchter, fantaseert menig festivalbezoeker alweer over de setlist. Afgelopen dinsdag hebben jullie met FestiTinder laten weten welke nummers van de Kings jullie het liefst horen. Nu is het de hoogste tijd om de uitslag te bekijken! De meest gekozen songs vormen samen de Droomsetlist van Kings Of Leon.

20. ‘Molly’s Chambers’


Ook bij Kings Of Leon beginnen we gewoon bij het begin. Deze tweede single van het debuutalbum Youth And Young Manhood was het eerste grote succes voor de Amerikanen. Het nummer gaat over een aantrekkelijke vrouw die haar minnaars volledig in haar greep houdt. De Kings grijpen in elk geval meteen onze aandacht.

19. ‘Knocked Up’


‘Knocked up’ is de openingstrack van het album Because of the Times uit 2007. Zanger Caleb Followill spreekt in dit lied zijn kinderwens uit. In een interview met Entertainment Weekly zegt hij: “(…) the whole marriage thing. I don’t know if it really works these days, which is unfortunate. It just seems divorce is inevitable. So for me talking about having a baby in that song, it’s like the glue that might keep things together (…)”.

18. ‘Revelry’


Terwijl Caleb high was van de pijnstillers voor zijn schouderblessure schreef hij ‘Revelry’. Hij heeft er duidelijk spijt van dat hij door zijn passie voor feesten niet genoeg tijd vrij maakte voor zijn andere passie: zijn vriendin. Gelukkig delen we die passie met hem – die voor feesten dan.

17. ‘The Bucket’


‘The Bucket’ is het enige nummer van Aha Shake Heartbreak dat de lijst met favorieten haalt. Rond de verschijning van deze single in 2004, hing de band er in hun thuisland Amerika ‘maar een beetje bij’, net als het kapsel van Caleb overigens. Toch was KoL in Europa al vele malen populairder. De bijzondere ervaringen die deze roem met zich meebracht, waren de aanleiding voor het schrijven van ‘The Bucket’.

16. ‘Beautiful War’


‘Beautiful War’ werd in dezelfde sessie geschreven als wereldhit ‘Use Somebody’. Tijdens de opnames van het nummer was Caleb echter zó dronken, dat hij zich er de dag erna niks meer kon herinneren. Hun producer spoorde hen aan – na het wegtrekken van de kater – het nummer verder uit te werken.

15. ‘On Call’


‘On Call’ gaat over verbroedering. Toen Caleb het nummer schreef, drukte hij zijn broers en neef op hun hart dat hij er altijd voor hun zou zijn. Als dat geen mooi moment is om je eens met je festivalvrienden samen te pakken…

14. ‘Crawl’


De vijfde single van het succesalbum Only By The Night is het eerste politiek getinte nummer van Kings Of Leon. In een interview met The Daily Telegraph zegt Caleb Followill: “It honestly feels as if America has to learn how to crawl again before it can walk tall.”

13. ‘Temple’


Met ‘Temple’ snijden we een moderner blokje aan in jullie Droomsetlist. De frontman noemt het nummer het meest radiovriendelijke uit hun catalogus. In de videoclip van het nummer verschijnen ook de kinderen van de bandleden. Zij worden zeer toepasselijk ‘Prince and Princesses of Leon’ genoemd.

12. ‘Wait For Me’


Caleb Followill schreef ‘Wait For Me’ als een boodschap aan zichzelf. Hij fluistert zichzelf in wat hij graag anders zou willen zien in zijn eigen leven. Wij fluisteren ondertussen zachtjes tegen onze buurman hoe prachtig deze ballade van Mechanical Bull eigenlijk is.

11. ‘WALLS’

.
Op een mooie elfde plek komen we de titeltrack van het nieuwste album WALLS tegen. Begeleid door een steady, zacht kabbelend ritme jammert de zanger dat de muren omlaag komen. De doodse stilte die dit nummer nodig heeft, is op een festivalweide natuurlijk moeilijk te bewerkstelligen. Het is dus nog maar de vraag of we dit nummer op de setlist terugzien op Rock Wechter of Pinkpop.

10. ‘Back Down South’


Met ‘Back Down South’ van het album Come Around Sundown stormen we de top 10 binnen. Zoals de titel al doet vermoeden, neemt het nummer de familie Followill mee terug naar hun southern roots. Met deze feelgood-countrysong toveren ze direct een lach op ons gezicht.

9. ‘Be Somebody’


Met ‘Be Somebody’ (niet te verwarren met ‘Use Somebody’) neemt Kings Of Leon de geobsedeerde fangirls op de hak. Sommigen drijven hun liefde voor de band zover door, dat ze dreigen met moord en doodslag als hun liefde niet beantwoord wordt. Hoewel het thema misschien wat donker is, ontvangen wij – als vredelievende fans – ‘Be Somebody’ met open armen.

8. ‘Notion’


Poeh, nóg eentje van Only By The Night! Maar liefst zeven van de twintig nummers op jullie verlanglijstje komen van dit album. Caleb: “Tijdens een soundcheck speelde ik de melodie op mijn gitaar, terwijl ik de akkoorden een beetje bij elkaar zocht. Gewoon vier akkoorden ofzo, en op een gegeven moment viel iedereen in. Toen zong ik, maakten we het af en vroeg ik de geluidsman of hij het had opgenomen. Hij zei, ‘Yeah’, en toen hadden we een liedje.”

7. ‘Supersoaker’


Een ‘Supersoaker’ kennen we natuurlijk ook als een opgevoerd waterpistool. Drummer Nathan Followill gebruikte het als metafoor voor zijn onhandigheid in de liefde. Als ervaringsdeskundigen bieden we hem op Pinkpop of Werchter maar al te graag een luisterend oor.

6. ‘Waste A Moment’


De lead single van het nieuwste album WALLS doet het goed! Al weken op nummer 1 in de hitlijsten, vandaag op nummer 6 in jullie Droomsetlist.

5. ‘Closer’


Met ‘Closer’ op #5 zijn we weer een stapje closer bij de absolute nummer 1. Volgens de website van de band gaat het nummer over vampieren met liefdesverdriet. Hoewel ‘Closer’ dit jaar niet meer standaard deel uitmaakt van de setlist, is het wel vaak het nummer waar fans het hardst om schreeuwen.

4. ‘Radioactive’


‘Radioactive’ verscheen pas officieel op Come Around Sundown in 2010, maar zat al veel langer in het repertoire. De eerste versie stamt al uit 2005, maar die werd niet goed genoeg bevonden voor het volgende album. Na eindeloos finetunen kon het vijf jaar later dan eindelijk door de beugel en wát een parel is het geworden!

3. ‘Pyro’


De eerste die het erepodium mag betreden is ‘Pyro’. Volgens Caleb is deze track van Come Around Sundown het lastigste nummer om te spelen, volgens jullie is het een van de mooiste. Met ‘Pyro’ zet Kings Of Leon de festivalweides van Pinkpop en Rock Werchter gegarandeerd in vuur en vlam!

2. ‘Sex On Fire’


De alom bekende gitaarriff wordt ingezet en het kippenvel staat direct op je armen. Na een geweldige set is hier dan de ultieme climax. Jullie bedeelden Kings Of Leon’s grootste hit en vaste Set Closer ‘Sex On Fire’ met zilver. Bekroond met een Grammy voor ‘Best Rock Duo or Group With Vocal Performance’ is dit het nummer dat de heren onvergankelijke roem bracht. Op Pinkpop en Rock Werchter het ultieme moment om je longen nog één keer uit die borstkas te blèren.

1. ‘Use Somebody’


Glorieus op nummer één: ‘Use Somebody’! Alle ingrediënten voor een wereldhit zijn aanwezig: de ijzersterke tekst, het oorstrelend gitaarspel, een makkelijk refrein en een in emotie gedrenkte stemgeluid. Niet voor niets is het nummer al vele malen gecoverd en wordt het alom gelauwerd. Hoewel het nummer over eenzaamheid gaat, pakken wij ons nog één keer samen voor jullie onbetwiste favoriet. Laat het alsjeblieft snel weer zomer zijn!