Nazareth naar Openair Gränichen 2017

Het Schotse Nazareth reist komende zomer af naar Zwitserland. De organisatie maakt bekend dat de band de vrijdag van Openair Gränichen afsluit.

Eerder kondigde het festival al de komst van Turbonegro, Terror, Arcane Roots, Insanity, Nofnog en Migre Le Tigre aan. Met de bevestiging van Nazareth zijn momenteel zeven namen voor het festival bekend.

Nazareth

Deze Schotse helden rocken al sinds 1968, maar de band genoot pas voor het eerst internationale bekendheid in het jaar 1975. Dit kwam door het uitbrengen van hun zesde album, Hair of the Dog. Op dat album vind je onder meer hun bekendste hit ‘Love Hurts’. Op bovenstaande liveopname is de Braziliaanse opvoering van hun bekendste nummer te zien. In totaal bracht de band maar liefst drieëntwintig albums uit. Het meest recente album heet Rock’n’Roll Telephone en kwam uit in 2014.

Over de jaren heen zijn er veel wisselingen in de formatie geweest. Het enige lid dat er vanaf het begin bij is, is bassist Pete Agnew. Vorig jaar kreeg de Schotse band ook een nieuwe frontman. Persian Risk zanger, Carl Sentance zingt nu de klassiekers van Nazareth. Hij reist dus samen met Pete Agnew, de zoon van Pete Agnew en Jimmy Murrison in de zomer af naar Zwitserland.

Openair Gränichen

In de zomer van 2017 vindt op vrijdag 25 en zaterdag 26 augustus het festival Openair Gränichen plaats. Het festival wordt gehouden in de gelijknamige plaats in het noorden van Zwitserland. Naast Nazareth staan ook Turbonegro, Terror, Arcane Roots, Insanity Nofnog en Migre Le Tigre op het programma. Een ticket voor het hele weekend kost €85,-. Voor een vrijdagticket betaal je €45,-, voor de zaterdag ben je €60,- kwijt. Tickets zijn verkrijgbaar via deze site.