Weer nieuwe festivals voor Justin Bieber, Pinkpop blijft mogelijkheid

1390
justin bieber

Justin Bieber voegt vandaag drie nieuwe festivaloptredens toe aan zijn tourschema in 2017. Pinkpop is nog steeds een optie voor de popartiest.

Het Canadese tieneridool speelt op 10 juni op Summerburst Stockholm, op 24 juni op North Summer Festival in Lille en op 2 juli op British Summer Time in Londen. Daarmee verdubbelt hij het aantal shows wat tot nu toe in Europa gepland stond voor 2017. Met zijn ‘Purpose tour’ lijkt hij definitief de Europese zomerfestivals te willen veroveren.

Justin Bieber krijgt een drukke festivalzomer. Het volledige schema ziet er nu als volgt uit:

  • 5 juni: Jydsk Væddeløbsbanea, Denemarken
  • 7 juni: Den Store Sommerfesten, Noorwegen
  • 10 juni: Summerburst, Zweden
  • 18 juni: I-Days, Italië
  • 24 juni: North Summer Festival, Frankrijk
  • 2 juli: British Summer Time, Verenigd Koninkrijk

Justin Bieber

Justin Bieber is een van de grootste popsterren van dit moment. Door op jonge leeftijd in Youtube video’s bekende nummers te coveren werd hij als snel ontdekt. Justin Bieber was slechts 15 jaar toen hij zijn eerste EP uitbracht. Met enkel deze EP had de tiener al miljoenen Beliebers achter zich aan rennen. Toen ‘Baby’ uit kwam en zijn debuutalbum naar triple platina ging was het hek echt van de dam. Hoewel het tieneridool destijds niet altijd serieus werd genomen, is dat nu wel anders. Dankzij samenwerkingen met onder meer Major Lazer laat hij de wereld zien dat hij volwassen is geworden. Nu lijkt het tijd om ook de festivals te veroveren.

Pinkpop 2017

Pinkpop

Pinkpop
Foto: Bart Heemskerk

De speculatie over Justin Bieber op Pinkpop 2017 komt nog niet ten einde. Het staat al vast dat hij begin juni in Europa is. Hij speelt dan onder andere op Den Store Sommerfesten (7 juni) en I-Days festival (18 juni) in Milaan. Bovendien liet Jan Smeets in een interview weten dat Pinkpop aankomend jaar een koerswijziging in genre zal maken. Er zal meer ruimte gemaakt worden voor hiphop en dance, en dat zijn toevallig genres waarmee de Canadese zanger wel raad weet.

Eerder vroegen we onze lezers wat jullie ervan zouden vinden als Justin Bieber naar Pinkpop 2017 zou komen. De uiteenlopende reacties lees je hier terug.