Advertisement

Rock Am Ring keert in 2017 terug naar de ring

Foto: Don Crusio/Festileaks

Rock Am Ring vindt in 2017 plaats op de oude vertrouwde Nürburgring. Dat kondigt de organisatie aan via Facebook

‘Dit verrassende besluit is onvermijdelijk met het oog op de toekomst van het grootste festival van Duitsland’, verklaren festivalbaas Marek Lieberberg en Live Nation. Zij voegen daaraan toe dat de festivallocatie in Mendig op de lange termijn niet haalbaar is vanwege bescherming van het milieu. De milieuregels waaraan festivals zich moeten houden zouden de afgelopen jaren niet zijn overschreden, maar verdere uitbreiding van het festival is niet meer mogelijk. Een geldprobleem met betrekking tot de locatie in Mendig is dus niet aan de orde.

Opvallend is dat het festival de vertrouwde Ring in 2015 verliet omdat de nieuwe eigenaren van het terrein alleen geïnteresseerd zouden zijn in geld: ‘de geschiedenis en het culturele aspect van het festival scheelt ze niets’, aldus Lieberberg in 2014. Deze problemen zijn nu dus opgelost. Volgens de organisatie hebben beide partijen nu ‘geloofwaardige en wederzijds aanvaardbare afspraken gemaakt’.

Rock am Ring vond de afgelopen twee jaren plaats op het vliegveld van Mendig. Beide edities werden geteisterd door noodweer. De editie van 2016 werd zelfs deels afgelast, waardoor optredens van o.a. Black Sabbath en Biffy Clyro niet doorgingen. In totaal vielen er 71 gewonden.

Tot slot nog een ander leuk Rock Am Ring nieuwtje. WAKRAT, de band van oud RATM-bassist Tim Commerford, heeft zichzelf bevestigd voor het festival via hun site. De groep bracht onlangs haar eerste album uit, dat ook de naam WAKRAT draagt.

Rock Am Ring 2017

Rock am ring line up
NB: Op deze festivalposter staat nog de oude locatie in Mendig vermeld

Rock am Ring vindt in 2017 plaats van 2 tot en met 4 juni. Tickets zijn inmiddels verkrijgbaar. Er zijn geen dagtickets te koop. Voor een combiticket inclusief camping betaal je €185,-. Voor meer informatie, check de site. Het festival bevestigde onlangs de komst van Rammstein, System Of A Down en Macklemore & Ryan Lewis.