Video: LCD Soundsystem op Lollapallooza Chicago 2016

lcd soudsystem

Op het Festileaks Youtube kanaal vind je vele festivalconcerten. Iedere week pikken we er eentje voor je uit. Deze week: LCD Soundsystem op Lollapalooza Chicago 2016.

Afgelopen zomer was het tijd voor een festivalconcert waar we lange tijd alleen maar van konden dromen. Na een pauze van maar liefst vijf jaar besloot LCD Soundsystem om tóch weer te gaan touren. Ook Lowlands en Pukkelpop moesten er aan geloven: het was één groot feest bij James Murphy en consorten. Zonder nieuwe nummers, maar mét moderne klassiekers als ‘Daft Punk Is Playing At My House’ en ‘All My Friends’. De shows op Lowlands en Pukkelpop staan helaas niet online, maar gelukkig kun je wel nagenieten met de beelden van Lollapalooza Chicago, waar de band een identieke setlist neerzette. Enjoy!

https://www.youtube.com/watch?v=-2d_k-oHvXk

LCD Soundsystem

De groep van frontman James Murphy draait al een aardige tijd mee in de muziekwereld. In 2002 werd de band opgericht in Brooklyn, New York. Sindsdien heeft LCD Soundsystem drie albums uitgebracht. Het meest recente album, This Is Happening, dateert alweer uit 2010. Vlak daarna besloot de band te stoppen, iets wat uitgebreid aan bod komt in de documentaire ‘Shut Up And Play The Hits‘. Een definitief afscheid werd het uiteindelijk niet; na vijf jaar besloot de band weer bij elkaar te komen en een uitgebreide festivaltour volgde in 2016. Een nieuw album staat op de planning voor 2017. Hopelijk volgt dan ook een nieuwe tour?

Meer festivalconcerten

Wil je genieten van nog meer legendarische festivalconcerten? Wil je herinneringen ophalen van de afgelopen festivalzomer of opwarmen voor wat nog komen gaat? Check het Festileaks Youtube kanaal.