Dit is jullie droomaffiche voor Down The Rabbit Hole 2017

Het bleef lang stil rondom Down The Rabbit Hole 2017, maar het was het wachten waard. Onder andere Anderson.paak, Massive Attack en Oscar And The Wolf zullen komende zomer naar Beuningen afreizen. Toch zijn er nog genoeg plaatsen te vergeven op de festivalposter. Daarom wilden wij van jullie weten: welke artiesten zie jij graag op het affiche? 

De eerste lading namen voor de komende editie van Down The Rabbit Hole is verrassend te noemen. Zo was het voor beide headliners – Massive Attack en Oscar And The Wolf – pas het eerste festival op de agenda. Inmiddels is Oscar And The Wolf ook aangekondigd voor zowel Lollapalooza Paris en Rock Werchter 2017.

In het geruchtencircuit én op ons forum gaan er al diverse namen rond, maar welke konijntjes hoop jij nog dat er uit de hoge hoed van Down The Rabbit Hole worden getoverd? Met FestiTinder peilden we jullie mening.

Bovenaan jullie affiche: Foals

Er kan er maar één de winnaar zijn: 71% van alle FestiTinderaars kiezen Foals als 3e headliner. De mannen uit Oxford laten hiermee andere potentiële headliners als Tame Impala en Franz Ferdinand – met respectievelijk 69% en 68% van de stemmen – nèt achter zich. Depeche Mode (66%), The Killers (64%) en The Strokes (60%) volgen op gepaste afstand. Foals is een bekende van het relatief jonge festival: ze sloten Down The Rabbit Hole in 2014 al waardig af.

Diversiteit is een must

Jullie festivalkonijntjes houden van variatie en kiezen voor diverse genres. In het midden van het affiche vinden we een aantal echte festivalparels. Zo gaat 68% van de stemmen naar indiefolk-held Bon Iver, die met zijn laatste album 22, A Million veel indruk gemaakt heeft op pers én publiek. Hij wordt op de voet gevolgd door de Amerikaanse indiepopband Foster The People (66%), die als sinds 2011 niet meer in Nederland heeft gespeeld. De Staat (64%) mag volgens jullie in 2017 ook niet ontbreken. De Nijmeegse rockgroep stond op alle drie edities van het festival en mag zich daarmee officieel de huisband van Down The Rabbit Hole noemen. Ook singer-songwriter, rapper én producer Frank Ocean (45%) mag het laatste weekend van juni vrijhouden voor een optreden in Beuningen.

Ook aan de onderkant van het affiche is het feest

De line-up is tot hier al behoorlijk indrukwekkend te noemen. Als toetje hebben we ook nog eens de onderkant van jullie programmering! Zo zouden jullie graag het Australische Empire Of The Sun (49%) verwelkomen op de Groene Heuvels. Hoewel dit elektro-duo al tien jaar bestaat, werd Nederland slechts 2 keer aangedaan, waaronder Lowlands 2013. Met een nieuw album op zak is het volgens jullie dus de hoogste tijd voor een festivalreünie.

Ook de post-punkers van White Lies (46%) mogen niet ontbreken op jullie droomaffiche. Deze groep bracht recentelijk nieuw materiaal uit en gaf afgelopen najaar al uitverkochte shows in Paradiso en Doornroosje. In maart staan nog diverse clubshows in Nederland gepland, maar ook de eerste Europese festivals zijn al op het tourschema verschenen. Een Nederlands festival staat daar nog niet tussen, maar wat niet is, kan nog komen?

Jullie droomaffiche

Dit is ‘m dan: het volledige affiche van Down The Rabbit Hole 2017 zoals het er volgens jullie uit zou moeten zien! 33 strelingen voor het trommelvlies en stuk voor stuk namen om je vingers bij af te likken. We houden wel nog een slag om de arm: het gaat hier natuurlijk om kanshebbers, helaas nog niet om bevestigingen. Ach, er is niks mis met een beetje voorpret, toch?

Down The Rabbit Hole 2017

Down The Rabbit Hole
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Down The Rabbit Hole wordt in 2017 voor de vierde maal georganiseerd, wederom op locatie De Groene Heuvels, Beuningen. Het weekender festival vindt plaats van 23 tot en met 25 juni 2017, een weekend vol festivalgeweld: Glastonbury, Tinderbox, Hurricane & Southside én Roskilde vinden tegelijk plaats. In de voorgaande edities stonden o.a. Foals, The War On Drugs, Iggy Pop, The National en PJ Harvey op de festivalposter. Lukt het dit jaar weer om tussen festivalgiganten een mooie line-up op te zetten?

Op onze programmapagina van Down The Rabbit Hole 2017, lees je als eerste alle nieuws, geruchten of bevestigingen voor dit festival. Op ons forum wordt volop gespeculeerd over het programma van aankomende editie, soms lees je hier een gerucht zelfs sneller. Houd dit dus zeker in de gaten.

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2017

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 23-25 juni 2017
Tickets Niet meer beschikbaar.