In de rubriek ‘Festival Anthems’ gaat Festileaks samen met jou op zoek naar hét ultieme festivalnummer. Op 28 januari start de competitie. 64 nummers kunnen zich hiervoor kwalificeren. Jij bepaalt welke! Reageer en laat weten welke nummers er mee moeten spelen.

Om zeker te zijn van een eerlijke wedstrijd, zullen we – net als bij de UEFA Champions League – een ‘draw’ houden. Op maandag 30 januari zal vervolgens de strijd officieel van start gaan. We beginnen met een poulefase met zestien groepen van vier songs. Elke week vechten vier kandidaten het uit in een poule-wedstrijd. De twee nummers met de meeste stemmen kwalificeren zich voor de knock-out fase, die half mei zal starten en er als volgt uit zal zien:

Nomineer jouw favorieten!

Kwalificeer jouw favorieten voor de poulefase door te reageren onderaan dit artikel of op Facebook. En nodig je vrienden uit hetzelfde te doen, want hoe vaker een nummer genoemd wordt, hoe groter de kans is dat deze verzekerd is van een plekje in de kwalificatieronde!

Ter inspiratie en als voorzet heeft de Festileaks-redactie vorige week al vier kandidaten genomineerd. Deze week voegen we daar vier kandidaten aan toe. Zie hieronder de #1 nummers uit jullie Droomsetlists van de headliners van 2017: Foo Fighters, Linkin Park, Editors en Mumford And Sons. Mee eens?

‘Everlong’ van Foo Fighters

De onbetwiste #1 in jullie Droomsetlist. ‘Everlong’ is misschien wel de grootste hit van de Amerikaanse band en mag natuurlijk niet ontbreken in de strijd om de beste festival anthems.

‘In The End’ van Linkin Park

Het nummer is net als ‘Numb’ een wereldhit die miljoenen mensen nog steeds uit volle borst mee kunnen zingen. Een ware festival-anthem en meest favoriete nummer bij het Festileaks-publiek.

‘Munich’ van Editors

De onbetwiste #1 in jullie Droomsetlist: ‘Munich’. Het nummer was de derde single van hun debuutalbum The Back Room en en betekende de definitieve doorbraak van de band in Nederland. Met hun debuutalbum net op zak, speelde Editors voor het eerst op Lowlands. We schrijven 2005; gelukkig hebben we de beelden nog ?

‘Little Lion Man’ van Mumford And Sons

And the winner is: Little Lion Man! De single waarmee Mumford & Sons in 2009 definitief doorbrak is jullie absolute favoriet. De gelikte harmonieën, de prikkelende opbouw en de opzwepende banjo-partij maken het tot een echte oorwurm. Gelukkig kan zelfs de grootste festivalleek dit nummer van voor tot achter meeschreeuwen. Lowlands is gewaarschuwd: het dak van de Alpha gaat eraf!

Festival Anthems 2014

Drie jaar geleden hebben we je ook al eens gevraagd naar je favoriete Festival Anthems. Zoek je inspiratie voor deze nieuwe strijd? Luister dan nog eens terug in de playlist naar de 100 Festival Anthems van 2014.