Liam Gallagher komt terug naar België! Les Ardentes maakt zojuist de komst bekend van de legendarische Oasis-zanger. Ook Julien Dore en Chinese Man geven acte de présence.

Eerder kondigde de organisatie Placebo reeds aan als eerste headliner van het festival in Luik.

Liam Gallagher

Liam Gallagher kreeg wereldfaam toen hij met zijn broer Noel het frontmanschap van Oasis vervulde. Tijdens de Britpop-beweging van de jaren negentig groeide de band uit tot één van de grootste die de aarde ooit gekend had. De eerste twee albums worden door vele gezien als een van de beste albums ooit gemaakt. De band wordt in het hele bestaan getergd door ruzies tussen de broers en in 2009 is het genoeg: Noel Gallagher stapt uit Oasis. De band is klaar. De ene broer gaat door met zijn High Flying Birds en Liam start zijn nieuwe band Beady Eye. Na twee albums wordt ook daar in 2014 een punt achtergezet.

In november maakte Liam bekend zich op zijn solo-carrière te gaan richten. Vlak daarna volgde de eerste festivalaankondiging op het Noorse Bergenfest. In een interview met NME gaf Liam aan dat er naast eigen werk ook een aantal Oasis-nummers zullen worden gespeeld.

Les Ardentes 2017

Les Ardentes Crowd 2012

Les Ardentes vindt volgend jaar plaats van 6 tot en met 9 juli in de Belgische stad Luik. Met de bekendmaking van de eerste headliner is ook de kaartverkoop van start gegaan. De eerste 2.000 kaarten betreffen een speciaal early-birdtarief: een passe-partout voor 4 dagen voor 95 euro! Daarna wordt de prijs verhoogd naar 120 euro. Tickets zijn verkrijgbaar via de website van het festival.

Het festival bestaat sinds 2006 en biedt plaats aan 70.000 festivalgangers. Vorig jaar vierde het festival haar 10-jarig bestaan met een vijfdaagse editie en sierden o.a. Pharrell Williams en Suede de festivalposter. Komende editie zullen zo’n 60 internationale en Belgische artiesten van donderdag tot en met zondag het podium betreden en vier concertdagen vullen waarbij alle genres aan bod komen.

DELEN
Mink
Amsterdamse Economie & Bedrijfskunde studerende PSV-supporter. Reist heel Europa af om Coldplay en Muse te kunnen zien. Jaarlijkse bezoeker van Best Kept Secret, Rock Werchter, Sziget en Lollapalooza. Hoopt dit jaar nog naar Glastonbury te gaan.