Advertisement

Manu Chao naar onder andere Festival de Nîmes 2017

Manu Chao
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Manu Chao gaat in 2017 weer op tour. Dat staat vermeld op zijn website. Tot nu toe zijn alleen festivaldata in Frankrijk bevestigd.

‘Manu Chao reviendra!’, oftewel: Manu Chao is terug! In juli doet de Franse zanger van Spaanse origine een aantal Franse festivals aan, waarvan Festival de Nîmes de bekendste is. Zijn vrolijke muziek valt daarnaast te bewonderen op Fest Les Déferlantes, Festival Des Vieilles Charrues, Festival Les Fous Cavés en Arcachon En Scène.

Manu Chao is 2 weken na Rock Werchter dus in Europa te vinden. Een optreden in België is daarmee niet onmogelijk. Dit zijn namelijk pas de eerste data die de zanger aankondigt. Manu Chao stond eerder in 2001 en 2006 in Werchter op de bühne. De vraag is echter of een festivalgigant als Rock Werchter past in het aangekondigde rijtje dat vooral bestaat uit kleinere festivals.

Manu Chao

Manu Chao
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Manu Chao is een veelzijdige volkszanger, die nummers heeft uitgebracht in maar liefst 7 talen. Zijn optredens, waarin hij wordt vergezeld door een grote live-band, staan bekend om hun levendigheid. Iedere keer weer weten ze met hun vrolijke muziek het publiek aan het dansen te krijgen. Manu Chao werd in 1998 bekend toen hij zijn eerste album uitbracht, genaamd Clandestino. Deze plaat werd met 5 miljoen verkochte exemplaren en een award voor ‘Best World Music’ een groot succes. Het laatste studio-album van Manu Chao stamt alweer uit 2007. Gelukkig is er wel nieuw werk. Afgelopen dagen kwamen er drie nieuwe nummers uit.

Festival de Nîmes

Festival de Nîmes 2017 vindt, met tussenpozen, plaats van 20 juni tot 21 juli. Zoals de naam al aangeeft is de arena van Nîmes the place to be. Eerder werden onder andere Rammstein, Placebo en System Of A Down bevestigd voor het festival. De prijs van een dagticket varieert. Voor Manu Chao betaal je €44,-, terwijl je voor Rammstein vanaf €54,- een plekje hebt. Meer informatie is te vinden op de website van het festival.