Muse duikt de studio in voor nieuwe muziek

960
Muse
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks

Muse is terug in de studio! Dat blijkt uit een aantal aantal Instagramposts van de band. Gaan we dan dit jaar al een nieuw album krijgen?

Vandaag verscheen een post van zanger Matthew Bellamy waarin zijn zoontje een drumbattle aangaat met Muse-drummer Dominic Howard:

Bing duels with @domhoward77

Een video die is geplaatst door Matt Bellamy (@mattbellamy) op

 

Een aantal dagen geleden postte Dominic Howard al een foto op Instagram waarin hij aan het werk is op zijn nieuwe merkwaardige drumstel:

Snare drums are so 2016.. ?

Een foto die is geplaatst door domhoward77 (@domhoward77) op


Het lijkt er dus op dat Muse de eerste stappen heeft gezet richting de opvolger van ‘Drones’ uit 2015. Wanneer het nieuwe werk gaat uitkomen is nog onduidelijk. Afgelopen zomer kwam een einde aan een bijna 2 jaar lang durende tour die de band langs festivals als Pinkpop, Rock Werchter en Lowlands bracht. Ook gaf de band 3 stijf uitverkochte optredens in de Amsterdamse Ziggo Dome. Dit jaar staan slechts twee optredens gepland en wel op het Engelse dubbelfestival Reading & Leeds.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Muse

Muse is een driekoppige rockband uit Teignmouth, Engeland. Na het verschijnen van het debuutalbum ‘Showbizz’ (1999) volgde de grote doorbraak met ‘Origin of Symmetry’ (2001). Nummers als ‘Plug In Baby’, ‘Bliss’ en ‘Feeling Good’ werden internationale hits. Met het eveneens geprezen ‘Absolution’ uit 2003 groeide Muse uit tot een headliner van wereldformaat. Het jaar daarna stond het Engelse trio voor het eerst als afsluiter op festivals als Glastonbury en Pinkpop. Inmiddels heeft de band al zeven albums uitgebracht en daarvan miljoenen platen verkocht.

Amsterdamse Economie & Bedrijfskunde studerende PSV-supporter. Reist heel Europa af om Coldplay en Muse te kunnen zien. Jaarlijkse bezoeker van Best Kept Secret, Rock Werchter, Sziget en Lollapalooza. Hoopt dit jaar nog naar Glastonbury te gaan.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.