Beste Festival Anthem

[Oproep] Welke nummers zijn volgens jou échte Festival Anthems?

In de rubriek ‘Festival Anthems’ gaat Festileaks samen met jou op zoek naar hét ultieme festivalnummer. Op 28 januari start de competitie. 64 nummers kunnen zich hiervoor kwalificeren. Jij bepaalt welke! Reageer en laat weten welke nummers er mee moeten spelen.

Om zeker te zijn van een eerlijke wedstrijd, zullen we – net als bij de UEFA Champions League – een ‘draw’ houden. Op maandag 30 januari zal vervolgens de strijd officieel van start gaan. We beginnen met een poulefase met zestien groepen van vier songs. Elke week vechten vier kandidaten het uit in een poule-wedstrijd. De twee nummers met de meeste stemmen kwalificeren zich voor de knock-out fase, die half mei zal starten en er als volgt uit zal zien:

Nomineer jouw favorieten!

Kwalificeer jouw favorieten voor de poulefase door te reageren onderaan dit artikel of op Facebook. En nodig je vrienden uit hetzelfde te doen, want hoe vaker een nummer genoemd wordt, hoe groter de kans is dat deze verzekerd is van een plekje in de kwalificatieronde!

Ter inspiratie en als voorzet heeft de Festileaks-redactie de eerste vier kandidaten op een rijtje gezet. Zie hieronder de #1 nummers uit jullie Droomsetlists van de headliners van 2017: Arcade Fire, Radiohead, Green Day en System Of A Down. Mee eens?

‘Rebellion (Lies)’ van Arcade Fire

De onbetwiste #1 in jullie Droomsetlist van Arcade Fire: ‘Rebellion (Lies)’. Met hun eerste album Funeral net op zak, was Arcade Fire subliner op Lowlands 2005 en stond op zondagavond primetime in een volle Alpha-tent voor een euforisch publiek te spelen. Gelukkig hebben we de beelden nog ?

‘Creep’ van Radiohead

Ondanks het feit dat ‘Creep’ allesbehalve favoriet is bij de band zelf, blijkt dat jullie het nummer maar al te graag willen zien. Niet gek natuurlijk, want het is uiteraard fantastisch om met het hele veld de longen uit je lijf zingen: ‘But I’m a creep, I’m a weirdo..’

‘Basket Case’ van Green Day

Jullie favoriete nummer van deze Amerikaanse idioten betreft de allereerste wereldhit én doorbraak van Green Day: ‘Basket Case’. Of het nou door een foute karaokeavond, een van je eerste gitaarlessen of liefde voor Green Day komt, iedereen kan uit volle borst meezingen met dit nummer. Laten we hopen dat we dat komende zomer ook op vele festivals mogen doen!

‘Chop Suey’ van System Of A Down

Natuurlijk! Chop Suey staat op de hoogste trede in jullie droomsetlist. De titel van het nummer is afgeleid van een Chinees stoofpotje, met vlees of vis, uien, rijst en verschillende groenten. Volgens de band beschrijft het hun eigen muzikale stijl: “a lot of stuff thrown together.” Het ongetwijfeld de grootste hit van de band en het ultieme nummer om nog één keer alles te geven. Wij hebben de stokjes alvast klaarliggen voor Pinkpop en Rock Werchter!

Meer inspiratie nodig?

Drie jaar geleden hebben we je ook al eens gevraagd naar je favoriete Festival Anthems. Zoek je inspiratie voor deze nieuwe strijd? Luister dan nog eens terug in de playlist naar de 100 Festival Anthems van 2014.

About the author
Debbie

Debbie

Contentmanager én prof Spotify nerd. Ik beschouw Paradiso als mijn huiskamer en de festivals als mijn zomervakantie. Faves: Vinyl, Spotify, Balthazar, the National, Editors, Foals, Oscar and the Wolf, Oasis, Joy Division, Talking Heads, Down The Rabbit Hole en Lowlands.

7 Comments
Click here to post a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

 • Take me out – Franz Ferdinand
  Witch doctor – De Staat
  Last resort – Papa Roach
  The pretender – Foo Fighters
  Du hast – Rammstein
  The beautiful People – Marilyn Manson
  No one knows – QOTSA
  Uprising – Muse
  Pretty fly – The offspring
  Enter Sandman – Metallica
  In the end – Linkin Park
  Throne – BMTH

  • Will And The People – Lion In The Morning Sun
   Liquido – Narcotic
   The Fratellis – Chelsea Dagger
   Oasis – Don’t Look Back In Anger
   Nathaniel Rateliff & The Night Sweats – S.O.B.
   Franz Ferdinand – Take Me Out
   Circa Waves – T-Shirt Weather
   De Staat – Witch Doctor

 • Green Day – Holiday
  Green Day – Basket case
  Green Day – American Idiot
  Editors – Ocean of night
  Editors – Papillon
  Editors – A ton of Love
  Stromae – Papaoutai
  Florence & the Machine – Dogs days are over
  Florence & the Machine – What kind of men
  Kensington – Do i ever
  Kensington – War
  Mumford & Sons – Believe
  Mumford & Sons – The cave
  Mumford & Sons – Little lion man
  U2- with or without you
  U2- Ordinary love
  U2 – Sunday bloody Sunday