Opwarmen voor Pinkpop: check setlist en video’s van de eerste Green Day show van 2017

Foto: Frank Maddocks

Vorige week heeft Green Day zijn Revolution Radio-Tour in Europa afgetrapt. De heren zijn begonnen in Italië, maar komen binnenkort ook onze kant op. Op 31 januari staat de band in de Ziggo Dome in Amsterdam en in juni komt Green Day terug voor Pinkpop 2017. Benieuwd wat je kunt verwachten en niet bang voor spoilers? Lees dan vooral verder.

De nieuwste nummers live

Green Day Setlist Mediolanum Forum di Assago, Assago, Italy 2017, Revolution Radio Tour

Zo’n drie maanden geleden kwam het nieuwste album Revolution Radio uit. Een perfecte reden om de nummers live ten gehore te brengen. Kersverse hits als ‘Bang Bang’, ‘Still Breathing’ en natuurlijk ‘Revolution Radio’ knallen tijdens deze tour luid uit de speakers. Ongeveer 20% van de setlist bestaat uit nummers van het laatste album.

Een greep uit andere Green Day klassiekers

Met meer dan 25 jaar muziekgeschiedenis op zak heeft de band genoeg om uit te kiezen. Klassieke albums als Dookie en American Idiot worden dan ook niet vergeten tijdens deze tour. Recentere albums als 21st Century Breakdown en ¡Uno!, ¡Dos!, ¡Tré! zijn vrijwel niet meer op de setlist te zien.

Op je wenken bediend

Twee maanden geleden vroegen we naar jullie droomsetlist van Green Day. De band heeft er goed naar geluisterd, want maar liefst zestien van jullie twintig meest-favoriete nummers zijn in de Europese tour opgenomen!

Billy is nog net zo gek als vroeger

Billy Joe Armstrong veroudert bijna niet en is nog net zo energiek en gek als vroeger. Hij hopt van de ene kant van het podium naar de andere kant en springt weer terug. Met alles wat hij in zich heeft zingt hij de teksten luidkeels door de microfoon en speelt ‘ie vliegensvlug gitaar.

Geen Green Day zonder vuur

Als je Green Day eerder hebt gezien, weet je dat de show vol zit met vuurwerk. Dit verveelt nooit, dus zijn we blij dat ze ook in 2017 een goede dosis vuurspecials hebben meegenomen.

De hele show

Op 10 januari heeft een fan het hele concert gefilmd. Dus kun je echt niet wachten, zoek dan voor het komende uur een heerlijke bank op en geniet.